Gå til sidens hovedinnhold

Ingen røyk-avklaring for Tostrupkjelleren

Bydelesoverlegen sa nei til røykerom på Tostrupkjelleren, mens Fylkesmannen sa «tja». Nå har statlige myndigheter grepet inn for å hindre at røyksugne journalister blåser røykeloven en lang marsj.

Sosial- og Helsedirektoratet var åpenbart ikke fornøyd med Fylkesmannens behandling av saken og har nå gitt beskjed om at vedtaket, som Tostrupkjelleren tolket som en åpning for røykerom, må omgjøres.

- En parodi
- Dette er en parodi. Klageinstansen er Helse- og omsorgsdepartementet, som via direktoratet har pålagt Fylkesmannen å omgjøre sitt vedtak fra oktober, sier Presseklubbens advokat, Dag Christian Fosse, til fagbladet Journalisten.

Innehaver Anne Dawson er også forvirret:

- Jeg synes det er merkelig. Men vi må jo enten bare prøve å klare oss uten røykerom eller finne andre alternativer. Foreløpig er jeg på tenkestadiet, sier hun.

Røyktett avlukke
Stridens kjerne er det lille lokalet «Holland» innerst i presseklubben Tostrupkjelleren i Oslo. Rommet er lukket for personalet, og ingen av medlemmene i presseklubben får spise eller drikke der. Med en røyktett dør, håpet Anne Dawson å kunne gi røykerne amnesti.

Men i slutten av oktober fikk Tostrupkjelleren brev om at Sosial- og Helsedirektoratet hadde gjort Fylkesmannen oppmerksom på at vedtaket hvilte på upresise rettslige premisser. Det tok Fylkesmannen til etterretning og varslet at vedtaket ville bli vurdert omgjort. Det er nå opp til Helse- og omsorgsdepartementet endelig å avgjøre saken, skriver Journalisten.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget