*Nettavisen* Nyheter.

Ingen sommer denne uka

Foto: Knut Fjeld

En front ligger over Nordsjøen og presser vind og ruskevær over landet. Varme sommer-temperaturer kan vi dermed se langt etter også denne uken.

24.08.04 12:37

Det er spesielt de som bor på Sør - og Østlandet som vil få kjenne høstværet på kroppen i dagene fremover.

Vind og regn
Pålandsvinden som kommer over Sør-Norge i løpet av tirsdagen vil øke utover ettermiddagen og gi nedbør både tirsdag og onsdag.

- I løpet av onsdagen vil det nok lette litt, men et nytt lavtrykk er da allerede på vei inn over Østlandet, noe som mest sannsynlig vil gi endel skyer og regn videre utover i uken også, sier meteorolog Svein Inge Andersen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Temperaturene vil ligge på 14-16 grader i hele Sør-Norge.

Også på Vestlandet er det mye skyer i vente i dagene fremover, men lite nedbør.

Kjølig, men fint
Vi må lenger opp i landet for å finne sola.

Midt- og Vest- Norge vil få temperaturer opp mot 17 grader, men det er først nord for Trondheimsfjorden det fine været ligger.

- Helt opp til Vestfjorden og Narvik vil det bygge seg opp en høytrykksrygg i løpet av idag og onsdag. Denne vil gi mye fint vær i dette området og temperaturer mellom 14 og 16 grader, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

I de to nordligste fylkene blir det ganske kjølig.

Troms og Finnmark vil få varierende skydekke og temperaturer mellom 8-12 grader.

- Prognosene for helgen er foreløpig usikre, men vi ser ingen tendenser til sommertemperaturer de nærmeste dagene, sier Andersen.

Badevann
Bademulighetene er imidlertid gode selv om finværet glimrer med sitt fravær. På Hvalstrand i Asker er det i dag målt 20,5 grader i vannet.

Vil du forsatt bade? Sjekk badevannet der du bor!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.