RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen spor av savnet danske

Snart ett døgn etter at han forsvant, er det ingen sport etter den psykisk utviklingshemmede dansken. 65 personer og fire hunder leter nå i skogsområdet.

- Foreløpig har ikke letingen gitt resultat, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den danske 70-årigen var på ferie på en hytte i Gautestad i Evje i Setesdal sammen med tre andre psykisk utviklingshemmede og to reiseledere, alle danske, da han kom bort fra følget søndag ettermiddag.

Gikk for sakte
- Alle var på tur ved 15-tiden i går, da den savnede syntes de andre gikk for sakte og ville gå i forveien tilbake til hytta. På veien må han ha mistet stien han skulle tatt av på. Vi vet ikke hvordan han tenker eller om han er en type som bare fortsetter å gå, sier Arnesen.

Tidligere i dag har helikopter søkt over området der politiet antar at mannen befinner seg, men mandag ettermiddag pågår letingen i tett skog der manuell leting med fire hundeekvipasjer og 65 frivillige fra Røde Kors og Sivilforsvaret.

Tynnkledd
Politiet fikk melding klokken 18.20 søndag kveld. Frem til det ble mørkt søkte letemannskapene gjennom cirka 200 hytter i området uten å finne spor av mannen.

Dansken hadde bare på seg bukse og en tynn skjorte. Han hadde ingen sekk og heller ikke mobiltelefon eller ekstra mat. Natt til mandag har temperaturen vært nede i 4-5 grader, men det har ikke kommet nedbør.

Ved 16-tiden får letemannskapet avløsning, og et nytt lag fortsetter til mørkets frembrudd.

- Vi kommer til å ha noen lytteposter i natt og gjenoppta letingen med full styrke, blant annet med HV-mannskaper, klokken 04 natt til tirsdag, sier Arnesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere