*Nettavisen* Nyheter.

Ingen spor etter drapsmannen

Mens politiet ikke aner hvor drapsdømte Kjell Rune Rotenes befinner seg, har advokaten hans flere ganger vært i kontakt med ham.

22.08.06 14:30

Følg saken på mobil- gratis oppsett

Kjell Rune Rotenes (33) ble i juli i fjor dømt til tvungen psykisk behandling etter at han kastet kameraten sin på sjøen slik at han druknet. Mandag ettermiddag rømte Rotenes fra Sandviken sykehus i Bergen under en gåtur med en pleier.

Tirsdag ved 13-tiden opplyser politiet i Hordaland på en pressekonferanse at de ikke har noen konkrete spor etter Rotenes, til tross for at han er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

- Vi oppsøker miljøer han har tilknytning til. Så langt har vi ingen konkrete spor etter ham. Vi vet heller ikke hvor Rotenes har oppholdt seg siden han forsvant, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt på pressekonferansen.

Forsvant i eldre, mørk bil
Politiet etterlyser nå en mørk, eldre bil med sotete bakruter. Det var en slik bil Rotenes mandag rømte av gårde i.

- Rotenes gikk til en Rimi-butikk sammen med en pleier. På veien satt de seg ned og solte seg og nøt utsikten. Idet de gikk inn i butikken, la pleieren merke til en eldre bil som stod utenfor. Det er denne bilen Rotenes noen minutter senere forsvant i. Inne i butikken la han plutselig på sprang ut, forteller Leganger.

I bilen satt det to personer, antakeligvis menn. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som så Rotenes forsvinne i den mørke bilen.

- Tror han melder seg
Advokat Jørgen Riple har snakket med sin klient Rotenes to ganger etter at han rømte.

- Han tok kontakt med meg ganske umiddelbart etter rømningen og sa han måtte ha et par daget i frihet. Men helt ærlig og oppriktig så tror jeg han melder seg om ganske kort tid. Og jeg har selvsagt oppfordret han til å melde seg med en gang, sier Riple til iBergen.no.

- Har du hatt kontakt med din klient flere ganger?
- Jeg får kontakt med ham når jeg vil få kontakt med ham, for å si det sånn.

Er farlig
Flere personer er nå livredde for å bli oppsøkt av den rømte drapsmannen Kjell Rune Rotenes. De får nå politibeskyttelse, melder ibergen.no.

Publikum advares mot å ta kontakt med mannen. Ifølge en avdelingsleder ved sykehuset blir Rotenes mer og mer farlig, jo lenger han går uten legetilsyn og medisiner. Spesielt kan han være farlig dersom han ruser seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.