RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen spor etter mystisk «flystyrt»

Sist oppdatert:
Politi og letemannskaper ga i natt opp søket etter det man først frykter var et styrtet fly og en person i nød i Lillomarka i Nittedal.

- Vi kan verken si det ene eller det andre om hva dette var. Det er ikke funnet spor etter noen eller noe som kan knyttes til de meldingene vi fikk om et fly som skulle ha hatt problemer og noen som skal ha ropt om hjelp. Det er heller ingen savnetmeldinger, uttalte operasjonsleder Jan-Erik Fossneset ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen klokka 2 natt til søndag.

Dimmiterte letemannskaper
Da var rundt 90 letemannskaper i ferd med å avslutte søket. Helikopter med varmesøkende kamera, sporhunder og et stort antall letemannskaper ble satt inn i søket lørdag kveld og natt til søndag, men det ledet ikke noe steds hen.

Leteaksjonen hadde sitt utgangspunkt fra et område innerst i Stuaveien, ikke langt unna turområdet Sinober i Lillomarka i Nittedal.

Hørte rop om hjelp
Klokken 19.40 fikk politiet melding om at noen i området ved Vollen gård ropte om hjelp. Politipatruljene som kom fram til stedet hørte selv ropene. Dette var etter at noen meldte fra at de hadde observert et fly som skulle hatt problemer.

- Også politifolk hørte rop om hjelp, men det var veldig vanskelig å bestemme hvor ropene kom fra, og vi har nå finkjemmet området uten å finne noe, sier Fossneset.

Ingen flystyrt
Meldingen om flyet kom lørdag ettermiddag ved 15.45-tiden og ble ringt inn på nødnummeret 110. Søket etter flyet ble avblåst klokken 18.

- Jeg kan ikke si noe om det er en forbindelse mellom disse sakene, men vi kan likevel ikke utelukke det, sier Fossneset.

Politiet har ingen meldinger verken om savnede personer eller savnede fly og aner ikke hvem som ropte om hjelp.

Cirka 90 personer var involvert i leteaksjonen lørdag kveld og natt, blant annet Røde Kors, Norsk Folkehjelp, politiet og lokale kjentfolk.

Rytter meldte om fly
- Vi fikk en melding om et fly som skal ha blitt sett fly unormalt raskt mot bakken i området, opplyste operasjonsleder Per Martin Ødegaard ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen tidligere lørdag kveld.

Hovedredningssentralen Sør-Norge sendte umiddelbart ut luftambulanse for å sjekke saken.

Ifølge politiet var det en kvinne på ridetur som meldte fra om observasjonen, og hun skal ha observert røyk i området etterpå.

Gjennomførte varmesøk
- Vi har hatt kontakt med henne og hun har pekt ut retningen for oss. Vi regner observasjonen som troverdig, men vi har ikke funnet noe skadested, opplyste Ødegaard.

Hovedredningssentralen var i kontakt med de ulike flyplassene i distriktet, men det var ingen opplysninger om savnede fly. I løpet av kvelden ble det gjort varmesøk fra politihelikopter i området.

Søket etter flyet ble avblåst klokken 18, en drøy time før ropene om hjelp ble hørt av beboere i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere