RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet)

Ingen spor etter rømt fange

Sist oppdatert:
Den rømte fangen Abdelghani El Azzouzi (20) og hans tre bevæpnede hjelpere er etterlyst i hele Schengen-området. Politiet tror at den rømte eller alle fire allerede kan være i utlandet.

Politiet i Oslo har få spor å gå etter i jakten på 20 år gamle Abdelghani El Azzouzi. Den narkodømte fangen som sonet en straff på ni år, betraktes som farlig.

–Den 20 år gamle narkodømte fangen som ble befridd av tre medhjelpere utenfor legevakta i Oslo lørdag kveld, kan allerede være i utlandet. sier vaktleder Trond Røgeberg ved Kriminalpolitiet i Oslo til NTB.

Politiet ønsker ikke å si om de har mistanke om hvem som hjalp El Azzousi å rømme.

–Vi har ingen navn på blokka, men flere medlemmer av mannens familie er godt kjent av politiet i Belgia, sier Røgeberg.

Løsnet skudd

I fengselet lørdag påberopte El Azzouzi seg en akutt skade i armen, slik at han ble fulgt til Legevakten i Oslo.

- Episoden skjedde da en polititjenestemann og en fra arrestforvaringen hadde framstilt en varetektsfange for kontroll på Legevakta. Politiet ble stanset av tre bevæpnede menn som truet dem til å slippe fangen fri, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Deretter skal én av de tre ha løsnet et skudd i luften før alle fire forsvant fra stedet lørdag kveld ved 20.45-tiden. Politiet har satt inn store bevæpnede politistyrker i letingen etter de fire.

Grensene varslet

En kilde som står nær 20-åringene sier til VG at rømningen var godt planlagt, ned til minste detalj.

Den rømte El Azzouzi er av marokkansk opprinnelse, og Belle opplyser at politiet har varslet alle grenseoverganger samt politidistriktene rundt Oslo for å forsøke å finne de fire. De tre mennene som hjalp 20-åringen med å rømme, var maskert med finlandshetter.

Anser som farlig

Politiet gikk like etter midnatt søndag ut med etterlysning av El Azzouzi. Han er 172 centimeter høy, har rak holdning, kort mørkt hår med krøller, oval ansiktsform, arr i ansiktet, brune øyne, lang buet nese og mørk hudfarge. Han har ikke familie i Norge.

Politiet har funnet BMWen, og mener at gjerningsmennene og El Azzouzi har fortsatt videre i en grå bil av type Passat eller Audi, muligens påført stjålne kjennetegn BN 23431.

Ber om publikums hjelp

Politiet ber publikum som kan ha observert den røde BMW ved legevakta i tiden før aksjonen ble gjennomført, ta kontakt .

Opplysninger om rømlingen kan gis til politiet på telefon 22 66 90 50.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere