Ingen spor etter savnet seiler

Foto: (Illustrasjon)

63-åringen som har vært savnet siden onsdag ettermiddag da seilbåten hans ble funnet drivende er fortsatt ikke funnet.

Seilbåten til 63-åringen fra Vestlandet ble funnet drivende utenfor Jomfruland i Telemark onsdag ettermiddag. Det var ingen spor etter mannen om bord. Siden da har Hovedredningssentralen i Sør-Norge drevet søk etter mannen. Foreløpig har de ikke fått noe resultat.

- Vi tror nå at mannen har falt over bord mye nærmere Risør enn først antatt. Vi søker fortsatt over et større område, og etter at den har stått på bakken i natt er Sea King-en på vei tilbake nå, sier redningsleder Eirik Walle til TV 2 Nettavisen.

Hovedredningssentralen får stadig flere tips fra folk som har observert båten. Man har i tillegg konkludert med at båten har vært på grunn på et eller annet tidspunkt.

- Når dykkerne undersøkte båten ble det klart at skrog, kjøl og propell har vært utsatt for et sammenstøt med et eller annet. Vi vet ikke om det har skjedd før eller etter at mannen har falt over bord, sier Walle.

Selv om det nå har gått mange timer siden mannen ble meldt savnet er det ingen planer om å avslutte søket.

- Det er klart dette er noe vi vurderer, men foreløpig fortsetter vi søket med uforminsket styrke. Vi driver også søk på land i flere områder. Mannskaper fra Røde Kors kommer også til å fortsette med det, sier Walle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.