*Nettavisen* Nyheter.

Ingen spor etter skytedrama

Politiet er fortsatt ikke kommet nærmere noen pågripelse etter skytedramaet på Aker Brygge søndag.

22.08.06 10:23

Politiet har ikke fått ny informasjon som kan hjelpe dem til å finne de fire som var involvert i den dramatisk skyteepisoden på Aker Brygge søndag kveld.

I går ble det lagt ut bilde av fluktbilen de antatt gjerningsmennene skal ha brukt, men så langt har det ikke kommet inn tips som bringer politiet videre i etterforskningen.

Vil gå ut med bilde
Fortløpende vurderes det nå om man skal gå ut med navn og bilde på de fire ettersøkte. Allerede er det kjent at det dreier seg om to brødrepar med tilknytning til B-gjengen. To er tvillinger født i 1980, mens de to andre er henholdsvis 24 og 27 år.

- Vi avventer foreløpig inntil vi har fått gjennomført fotoidentifikasjon med de øyenvitnene vi har. Det er viktig at vi får gjennomført denne identifikasjonen før bildene av de siktede kommer ut i mediene, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Skuddsalver
Det var søndag kveld rundt klokken 19.30 at det falt en rekke skudd på Aker Brygge i sentrum av Oslo. Da de antatte gjerningsmennene var kommet seg unna, lå det igjen to personer med skuddskader i beina. De to skal etter forholdene ha det bra etter at de ble operert ved Ullevål og Aker sykehus.

Mandag gikk advokat Vidar Lind Iversen ut og sa at den av de siktede han representerer mener skuddofrene trakk våpen først. Han sier også at hans klient ikke vil melde seg for politiet fordi han mener seg utsatt for forhåndsdømming fra deres side.

- Bør ta kontakt
- Advokaten bør jo ta kontakt med oss. Spesielt hvis de mener de sitter på opplysninger vi ikke har. At ofrene har trukket våpen først er helt ukjent for oss, sier Abrahamsen.

På åstedet har politiet funnet patronhylser, biter av prosjektiler, men ingen våpen.

- Nei vi har ikke funnet noen våpen på åstedet, sier Abrahamsen.

- Har man vurdert å dykke i havnebassenget utenfor Aker Brygge?

- Jeg har ikke hørt noe om det i tilfelle, sier Abrahamsen.

Leter i Lørenskog
I Romerikes Blad tirsdag kobles skytingen på Aker Brygge til drapet av Abbas Najaf på Lørenskog tidligere i år. Ifølge politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt er ikke koblingen direkte åpenbar.

- Det er snakk om de samme miljøene, men det er kanskje å gå litt langt å si at det er en direkte link. Vi bistår Oslopolitiet i deres undersøkelser, og det er ingen hemmelighet at miljøet, og en del av personene som er sentrale der, bor i Lørenskog, sier Tronier til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.