Ingen straffes for dødsulykka

Foto: (Porsgrunns Dagblad)

Ingen blir stilt strafferettslig ansvarlig etter ulykken på Porsgrunnsbrua 11. juli i fjor, da en 84 år gammel dame døde etter å ha falt ned i en sprekk i forbindelse med en bruåpning.

01.10.10 08:00

- Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling, sier statsadvokat Per Halsbog til Porsgrunns Dagblad.

Ifølge Halsbog er saken etterforsket for å bringe på det rene om det har vært grunnlag for å stille personer strafferettslig ansvarlig for dødsulykken som skjedde for over 14 måneder siden.

- Det er ikke tilstrekkelig grunnlag for å straffeforfølge noen i denne saken, sier han. Statsadvokat Halsbog fikk saken oversendt fra politiadvokat Knut Kolloen før sommeren. Kolloen uttalte til PD i slutten av oktober i fjor at de ville foreta ytterligere etterforskningsskritt før de kunne konkludere og oversende saken til statsadvokaten.

I april i år uttalte Kolloen til PD at det var flere årsaker til at etterforskningen fortsatt ikke var helt ferdig.

- Det er blitt gjort endringer og forbedringsarbeid på Porsgrunnsbrua i fjor høst og vinter. Dette har gjort det vanskeligere å etterforske på nytt ting vi ville se nærmere på, sa han. Politiet avhørte både vitner til ulykken og ansatte på Vegtrafikksentralen. De hadde også tilgang til en video av hele hendelsen, som en utenlandsk familie hadde filmet. Likevel har altså politiet ikke funnet grunnlag for å stille noen strafferettslig ansvarlig for dødsulykka.

- Heller ikke ytterligere etterforskning har dannet grunnlag for å straffeforfølge noen i denne saken, sier statsadvokat Per Halsbog.

Det var i forbindelse med en bruåpning at en 84 år gammel dame forulykket. Hun ramlet ned i sprekken mellom bruklaffen og veien.

Les flere saker hos Porsgrunns Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.