RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tegn på teknisk feil

Sist oppdatert:
Politiet i Ås har ikke funnet rutinesvikt eller tekniske feil som kan forklare ulykken på Tusenfryd.

Fungerende lensmann Stein-Olaf Røberg sier også at den skadde kunne ha blitt skadd ytterligere hvis ikke operatørene på Tusenfryd hadde handlet raskt da ulykken var ute.

Politiet i Ås kommune, der Tusenfryd ligger, etterforsker nå ulykken torsdag. Ved 18-tiden torsdag falt en 23 år gammel mann ut av tivoli-attraksjonen og pådro seg lettere hodeskader og bruddskader.

Fredag formiddag undersøker Veritas attraksjonen «RollOver» der en funksjonshemmet mann torsdag falt ut under drift. Øyenvitner skal ha sagt til VG at sikkerhetsbøylen var åpen da den 23 år gamle mannen falt ut. Politiet sier til TV 2 Nettavisen at de ikke har informasjon om teknisk eller mennesklig feil.

Politiet har snakket med vitner, de to operatørene som kjørte «RollOver» og innhentet informasjon fra Tusenfryd. De har også fått en forklaring fra den skadde 23-åringen. Politiet har ennå ikke fått gått gjennom videoer som ble tatt av selve hendelsen.

- Ikke funnet noe
- På bakgrunn av den informasjonen vi har innhentet, har vi så langt ikke kunnet finne noe teknisk eller menneskelig svikt. Det skal ikke være mulig å starte «RollOver» før passasjerene er sikret skikkelig. I dette tilfellet ble det også gjort ekstra sikkerhetsforanstaltninger overfor personen fordi han var funksjonshemmet, sier fungerende lensmann Stein-Olaf Røberg ved Ås lensmannskontor.

- Vi kan ennå ikke konkludere i saken, men vil trolig vite mer senere i dag, sier Røberg.

Han sier at Tusenfryd har gode sikkerhetsrutiner og at det øves jevnlig på sikkerhet. Røberg sier at rutinene fungerte godt torsdag kveld.

Kunne blitt klemt
- Gulvet på «RollOver» begynner å bevege seg når den er i drift. Da mannen falt ned i sprekken i gulvet, ble attraksjonen stoppet umiddelbart og det skal ikke ha tatt lang tid før den skadde fikk hjelp, sier Røberg.

Lensmannen sier at ulykken kunne ha blitt større hvis ikke operatørene hadde stoppet attraksjonen umiddelbart. Fordi gulvet beveger seg, kunne den skadde 23-åringen ha blitt klemt og skadd ytterligere hvis man hadde valgt å ta ned passasjerene som satt i «RollOver før den skadde var hentet ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere