RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ingvild Myking (37) ble drept i sitt eget hjem på Hylkje.
Ingvild Myking (37) ble drept i sitt eget hjem på Hylkje. Foto: Privat

Ingvilds siste samtale

Fem minutter før Ingvild Myking ble drept, snakket hun med venninnen i telefonen. Det ble deres siste samtale.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Flere svært gripende vitnemål ble tirsdag gitt under rettssaken mot 35-åringen som tok livet av Ingvild Myking og voldtok en tiåring 20. juli i fjor. Blant dem var venninnen og naboen, som var den siste Myking var i kontakt med før hun døde.

- Jeg ringte henne klokken 16.40 for å høre om hun hadde det bra. NN (tiltalte, journ anm) hadde sagt at han skulle melde seg i fengselet den dagen og jeg ville spørre om han hadde dratt og hvordan hun i så fall hadde det. Det var han som svarte telefonen. Jeg spurte etter Ingvild og han ga røret til henne. Hun sa hun var veldig sliten. «Jeg er helt slått ut», sa hun. Jeg spurte om jeg heller skulle ringe tilbake senere, fortalte venninnen i retten.

- Advarte mot ham
Dagen i forveien hadde hun advart Myking mot å inngå et forhold til mannen, fordi han satt i fengsel.

- Jeg sa at hvis dette var et forhold hun var interessert i å fortsette, så burde han sone ferdig først. Det var vel en forsiktig advarsel om at dette kanskje ikke var så lurt å involvere seg i. Jeg tenkte også at det virket som han hadde flere og større problemer enn det hun var klar over, sa venninnen.

- Fantastisk jente
Både hun og Mykings søster, som vitnet like etter, ga den 37 år gamle alenemoren de beste skussmål som person.

- Hun var en fantastisk kjekk jente. Koselig å være i lag med og ukomplisert. Jeg trivdes virkelig i hennes selskap. Hun var omsorgsfull, oppmerksom mot alle og de fleste følte hennes nærvær uansett alder. Alle som møtte henne fikk raskt et godt inntrykk av henne, hun fikk folk til å føle seg bra og ga mange komplimenter, fortalte søsteren gråtende.

Hun møtte søsterens drapsmann i retten for første gang, men fikk høre om ham da Myking begynte å pleie kontakt med ham sommeren 2006. Til søsteren fortalte Myking at hun mente hun hadde truffet sin sjelsvenn. Venninnen, derimot, hadde møtt ham flere ganger hjemme hos Myking.

- Jeg fikk inntrykk av at han var en gutt som hadde sine ting å slite med. Han hadde hatt en tøff oppvekst, fortalte han meg. Jeg reagerte på at han drakk mye alkohol og reiste til Nygårdsparken for å kjøpe narkotika. Drapsdagen var han alvorlig og sørgmodig før de reiste til stranden, sa venninnen i vitneboksen.

Hjerteskjærende
Etter strandturen returnerte Myking, 35-åringen og barna til Steinestøvegen for å grille. Mens hun hvilte på sofaen etter telefonsamtalen med venninnen, var den tiltalte på kjøkkenet. Der plukket han fram en brødkniv han like etter brukte til å stikke Myking i brystet med. Stikket gikk helt gjennom brystet og ryggmargen. Etter å ha sendt barna inn på soverommet, gikk han inn igjen i stuen og stakk henne i halsen. Mens Myking lå død i stuen, voldtok han venninnen til datteren.

Jentas far vitnet også i retten tirsdag og ga et hjerteskjærende innblikk i familiens opplevelse av tragedien.

- Det er en av de mest rystende beskjeder du kan få om ditt barn. Jeg følte først lettelse over at hun var i live, deretter vantro og sinne. Min datter har fått opplevelsen av at det faktisk er mulig å møte ondskap i denne verden, sa han.

- Uvirkelig
Mykings datter skal fortsatt være preget av hendelsen, men ifølge tanten hennes er hun flink til å omgås andre, selv om hun ikke vil snakke om den traumatiske opplevelsen.

- Hun har gitt inntrykk av at hun var ekstremt redd den dagen. For oss er dette helt uvirkelig. Det er en verden jeg ikke har opplevd før, sa kvinnen.

35-åringen risikerer lovens strengeste straff på 21 års forvaring, dersom han dømmes. Rettssaken er berammet til å vare hele denne uken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere