RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inn i skroget i ettermiddag

(TV 2)
Sist oppdatert:
Tidligst tirsdag ettermiddag tar redningsmannskaper seg inn i skroget av det havarerte lasteskipet «Rocknes». Først må skipet fylles med luft og stabiliseres. Arbeidet er svært forsinket.

Det nederlandske bergingsmannskapet planlegger tirsdag formiddag å bore 5-6 hull i skutesiden.

I de cirka 75 millimeter brede hullene skal man sette inn ventiler og blåse inn luft for å stabilisere skipet.

- Jeg håper vi er klare til å pumpe inn luft i skroget i ettermiddag. Dette er ikke som å åpne en pilsflaske. Arbeidet tar tid, og vi venter fortsatt på utstyret, sier prosjektleder Jørn Oksnes i IMC Diving AS til TV 2 Nettavisen.

Dykkeren håper også å kunne spore og plugge igjen oljelekkasjer.

Flenge
Samtidig bekreftes mannskapets påstander om at «Rocknes» gikk på et skjær før det kantret mandag ettermiddag.

- Ja, vi ser en lang flenge i skipet. Den går langs tre firedeler av skipet i lengderetningen på styrbord side, sier TV 2s reporter på stedet, Kjetil Dahle.

Forsinket
Redningssentralen fortalte tirsdag morgen at man skulle starte luftinnsprøytingen ved 11-tiden tirsdag. Men Jørn Oksnes i IMC Diving sier at han og de nederlandske bergingsekspertene på M/S «Flekkerøy» ved 11-tiden tirsdag ennå ikke forlatt kai i Sandviken for å dra til havaristen.

Det nederlandske bergingsselskapet Smit chartret mandag kveld fly fra Rotterdam til Norge. 5-6 ingeniører, dykkere og sveisere jobbet tirsdag formiddag på spreng for å klargjøre for å pumpe luft inn i havaristen MV «Rocknes».

- Vi venter ennå på masse utstyr fra lokale leverandører.

Når skipet er stabilisert med luft, vil redningsmennene vurdere om det er mulig å gå inn i skipet og søke etter overlevende. Både politi og redningsmannskaper uttaler at håpet om å finne overlevende er lite.

Om bord på M/S «Flekkerøy» er totalt rundt 15 mann. Ved siden av nederlenderne og mannskapet er tre norske dykkere fra IMC Diving i Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere