RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innesperret hund døde i glovarm bil

Sist oppdatert:
En hund døde etter å ha blitt forlatt i en varm bil på en parkeringsplass i Drammen lørdag. Nå ønsker Norsk Kennel Klub (NKK) fakta på bordet.

Det var på lørdag, mens NKKs store hundeutstilling gikk av stabelen ved travbanen i Drammen, at den tragiske hendelsen skjedde, skriver dt.no.

Flere forbipasserende oppdaget en hund som satt innestengt i en bil i sommervarmen på parkeringsplassen utenfor Kiwi XL på Åssiden.

Selv om bilen sto parkert utenfor utstillingsområdet, skal det ha vært en av vaktene fra utstillingen som tok affære.

Politiet ble tilkalt, men bilvinduet skal ha blitt knust før politiet ankom stedet.

Da sto livet til den overopphetede hunden ikke til å redde.

LES OGSÅ: Ny medisin gjør hunden din giftig for flåtten

– Dessverre for sent

Administrerende direktør i NKK, Trine Hage, er rystet etter hendelsen.

– Det er helt fortvilende, og veldig mange er engasjert i den saken. Per nå prøver vi å få alle fakta på bordet, for vi vet ikke ennå om hunden tilhørte en utstiller, en tilskuer eller en kunde på Kiwi, sier hun til dt.no.

På parkeringsplassen ved selve utstillingen gikk det nemlig vakter rundt og sjekket bilene, og det ble dessuten jevnlig ropt opp over høytalleranlegget at man ikke måtte etterlate hunder i bilene.

Fakta: Pass på hunden i varmen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Dersom du må ta dyret med og forlate det i bilen, så parker i skyggen og ha vinduene åpne.

Husk at solen flytter seg og at det raskt kan bli for varmt også i en bil som ikke står direkte i solsteken.

Tegn på at hunden er overopphetet kan være at den er ustø, peser kraftig, er forvirret, har tørre og røde slimhinner i øyne og munn, har forhøyet kroppstemperatur og økt puls.

Dersom du ser en hund som sitter innesperret i en varm bil, må du forsøke å lokalisere bilens eier. Hvis du ikke får tak i bilens eier, må du kontakte politiet på telefon 02800.

Dersom dyret lider synlig og du verken oppnår kontakt med politiet eller Mattilsynet, kan du ta deg inn i bilen for å hjelpe dyret. Men du må være overbevist om at dyret lider, og du må være forberedt på å forklare deg for politiet om hvorfor innbruddet var nødvendig.

Vann er essensielt for å redde en hund som har fått heteslag. Det er viktig at du reagerer raskt og væter hele hunden, enten ved å dusje den med vann, dekke den med et vått håndkle eller legge den i et badekar.

Kilde: NKK.

Det skal imidlertid ha vært en av disse vaktene som likevel oppdaget hunden utenfor Kiwi, og som tok affære.

– Ære være dem for at de grep inn, men det var altså dessverre for sent, sier Hage.

Dersom du vet noe om hendelsen ønsker NKK at du tar kontakt med dem. Du kan også tipse DT på 03232 eller web@dt.no.

LES OGSÅ: 8-åring stygt skadet etter hundebitt

Vurderer å anmelde

Selv om bilen sto parkert utenfor utstillingens område, er det nærliggende å tro at hundeeieren var på stedet i forbindelse med utstillingen.

– For det første er dette utrolig tragisk, og noe som absolutt ikke skal skje. For det andre så legger det en demper på et helt supert arrangement i helgen, sier hun.

Hun er imidlertid ikke i tvil om hvem som står ansvarlig for hendelsen, og forteller at NKK vurderer å politianmelde hendelsen når de får kartlagt hendelsesforløpet bedre.

– Enhver hundeeier har ansvaret for at hunden har det bra. Vi vet jo at temperaturen i varme biler stiger raskt, og at hunder tåler varmen enda dårligere enn oss mennesker, sier Hage, som ikke kan huske noen lignende hendelse.

– Vi vet jo at det skjer, men jeg er ikke kjent med noen lignende, konkrete hendelser.

LES OGSÅ: Et nesten-hundredrap i Fjordparken

Advarer andre

Når det tragiske allerede har skjedd, benytter Hage muligheten til å minne andre hundeeiere på hvor viktig dette er.

– Varm bil og hund går ikke sammen. Det finnes ingen unnskyldning for å forlate hunden sin i en varm bil. Dersom du likevel må forlate hunden, sørg for å sette bilen i skygge og med god gjennomlufting, oppfordrer hun.

Les flere saker på Drammes Tidende her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere