RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innesperret i fem timer

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Scanpix)
Sist oppdatert:
En rekke bilister står fortsatt innesperret etter ras på riksvei 5 i Sogn og Fjordane og venter på å bli evakuert. En rekke veier i fylket er stengt på grunn av ras.

Se ekstrasending på TV 2 klokken 22.30.

Rundt 20 biler står ennå innesperret etter flere ras på riksvei 5 mellom Skei og Lunde i Sogn og Fjordane. Fire personer i fire biler ble evakuert klokka 20.00. Dårlig vær, steinsprang og nye ras vanskeliggjør redningsarbeidet.

- Vi har stått i fem timer snart, forteller en av de som er rammet, Jo Runar Dale, på telefon til TV 2 Nyhetene. Han var på vei fra Skei til Sogndal da veien plutselig ble sperret av ras. Da han snudde og kjørte tilbake, kom et nytt ras og sperret veien etter et par hundre meter.

Fare for nye ras
Politiet opplyser at ingen er skadet, men at det jobbes iherdig for å få de innesperrede ut så fort som mulig.

- De står på en utsatt plass. Mye er uavklart nå, men vi prøver å skaffe oversikt over situasjonen, sa operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen søndag klokka 19.30.

- Hagler med stein
De innesperrede bilistene står mellom to ras på riksvei 5 ved Kjøsnesfjorden mellom Skei og Lundebotn i Sogn og Fjordane. Forholdene på stedet skal være svært vanskelige med steinsprang og stadig nye ras. De som er på stedet melder at det «hagler med stein», sier politiet.

Tidligere på kvelden ble det satt i gang evakuering ved hjelp av båt tvers over fjorden. Noen av de innesperrede ble reddet ut, men deretter måtte evakueringsarbeidet med båt innstilles på grunn av dårlig vær .

Store nedbørsmengder
Det har kommet svært store nedbørsmengder i området. Det skal ifølge politiet være gått både snøras og jord- og steinras.

- Telefonen står ikke stille her. Det er veldig dårlig vær, og det har gått flere ras, bekrefter Stig Inge Hauge hos politiet i Sogn og Fjordane overfor TV 2 Nettavisen.

Blir ikke gjenåpnet
På grunn av stor rasfare blir ikke veien mellom Skei og Lundebotn åpnet igjen i dag, melder Statens vegvesen.

På få kilometer har det ifølge NRK Sogn og Fjordane gått opptil 30 ras. I flere av tunnelene venter bilister i ly for uværet som raser utenfor.

Mange stengte veier
En rekke veier er søndag stengt på grunn av ras og uvær: Ajourført oversikt finner du på veimeldingssentralen hos Statens vegvesen.

TV 2 Nyhetene har ekstrasending i forbindelse med uværet klokka 22.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere