Gå til sidens hovedinnhold

Innesperret i tog i 7 timer

Politiet har evakuert 180 passasjerer fra et tog som satt fast i snømassene mellom Vegårshei og Selåsvatnet fredag.

Toget fra Oslo skulle ankommet Kristiansand klokka 15.42, men ble stående bom fast.

Ved 23.30-tiden fredag begynte politiets aksjon for å hente ut de 180 passasjerene.

- Det pågår en redningsaksjon ledet av politiet og Sivilforsvaret. Et tog fra Drammen ventes å ankomme ca klokken 23.15, og da vil passasjerene forhåpentligvis bli fraktet over i dette, sier Ellen Svendsvoll i Jernbaneverket til TV 2 Nettavisen.

Etter midnatt opplyser politiet i Agder at evakueringen har gått som planlagt.

Hentet godstog
Tidligere fredag ble det sendt ut et godstog for å dra det stappfulle passasjertoget ut av snøen. Dette lyktes ikke.

- Godstoget har brøytet endel på sporet, derfor håper vi at toget fra Drammen kommer frem til passasjertoget. Vi er imidlertid ikke helt sikre på om dette går, sier Ellen Svendsvoll.

Toget fra Drammen skal etter planen frakte passasjerene til stasjonen i Vegårdshei. Der venter to lokale busser.

- Det er umulig å sende busser fra andre steder til Vegårdshei på grunn av mye snø og stengte veier. Derfor er to lokale busser hentet inn, forteller informasjonssjefen.

Passasjerene har i løpet av natten kommet seg videre fra Vegårdshei, etter at de i første omgang ble fraktet til kommunehuset.

Beklager
- Det som er positivt oppi dette er at toget har strøm, og dermed lys og varme. Komforten er derfor ganske god, men selvsagt er det kjedelig å sitte og vente så lenge. Dette beklager vil overfor passasjerene, sier informasjonssjef Åge Christoffer Lundeby i NSB til TV 2 Nettavisen.

Han ber samtidig om forståelse for situasjonen på grunn av de ekstreme værforholdene. Hele Sørlandsbanen er stengt etter hendelsen og alle nattogene er innstilt.

Busser sliter
Om togene vil gå lørdag er forløpig ukjent.

- Det er ikke vanlig at det kommer så mye snø på Sørlandsbanen, men vi har nå bestilt brøyteutstyr som vanligvis brukes på Bergensbanen. Dette er på plass ved 00-tiden, og det vil bli brøytet på banen i hele natt. Så får vi se hvordan det ser ut i morgen, sier Svendsvoll i Jernbaneverket til TV 2 Nettavisen.

Også busselskapene har problemer med snøfallet fredag.

- Flere av våre ruter er rammet av forsinkelser og andre problemer som følge av dårlig vær og stengte veier. Vi oppfordrer derfor våre passasjerer om å ta direkte kontakt med det enkelte busselskap for nærmere informasjon, skriver Norway Buss-Express på sine sider.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken