RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innesperret med kriminelle

Den 16 år gamle sex-misbrukte jenta rømte, etter å ha vært låst inne med kriminelle og rusmisbrukere. Nå skal saken hennes prøves for retten.

Fra hun var fem til hun var elleve år gammel, ble jenta seksuelt misbrukt på det groveste. Hun sliter nå med psykiske traumer etter overgrepene, og har gjentatte ganger prøvd å ta sitt eget liv, skriver Bergens Tidende.

Jenta fikk tilbud om samtaleterapi fra barne-og ungdomspsykiatrien, men etter en stund hadde de ikke noe mer å tilby henne. Barnevernet fikk dermed ansvar for å finne et sted til henne, og plasserte henne på Øvsttunsenteret på Nesttun. Dette er den eneste lukkede barnevernsavdelingen i Helse Vest, og en av landets strengest bevoktede barnevernsinstitusjoner. Senteret tar blant annet i mot ungdom som har problemer med rus, vold og kriminalitet.

16-åringen sier til avisen at oppholdet på Øvsttunsenteret føltes som fengselsstraff. Nå er hun på rømmen for fjerde gang.

Fylkesnemdas tvangsvedtak om plassering ved Øvsttunsenteret vil nå bli prøvet for retten. Jentas familie mener at hun er feilplassert, og krever at vedtaket oppheves. Jentas advokat bekrefter ovenfor avisen at stevning er sendt til Bergen tingrett.

Lisen Fasting, leder ved Øvsttunsenteret, vil ikke gå inn i denne konkrete saken. Hun henviser til at det er Fylkesnemda som har fattet vedtak om jentas opphold ved senteret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere