*Nettavisen* Nyheter.

Innestengt med knivmann på tog

Vrang kunde med kniv stengt inne med passasjerene på morgentoget.

14.02.07 22:38

Passasjerene på morgentoget mellom Hamar og Lillehammer onsdag måtte dele tog med en mann som gikk med kniv, forteller flere passasjerer til Dagbladet.no.

Mellom Hamar og Brumunddal stoppet toget plutselig, fordi en kunde slo seg vrang og ikke ville betale, før toget fortsatte.

- Etter noen minutter ankom vi Brumunddal, og da så vi at togpersonalet ikke åpnet dørene for å slippe inn folk. Vi som satt inne i toget, ante uråd da vi oppdaget at den vrange passasjeren var innestengt i nabokupeen, i påvente av at politiet skulle komme. Da han skjønte at han var innestengt, brøt han opp dørene inn til vår kupé ved å presse dem opp med hendene. Han var tydelig ute av balanse og var utagerende. Dessuten hadde han en godt synlig kniv i ei slire på beltet, sier pendleren Sten Tore Johansen (44) til Dagbladet.no.

Flere av passasjerene reagerer på at de ble innelåst i kupeen sammen med denne personen, mens lokfører og konduktør hadde låst seg inne i førerhuset.

Mannen tvangsåpnet til slutt utgangsdøra ved hjelp av nødåpneren og kom seg av toget.

NSB beklager at passasjerene følte seg truet, men mener deres ansatte har krav på beskyttelse.

- Hvis andre følte seg truet, beklager vi det, men jeg vil poengtere at NSBs personale ikke er noe resevepoliti; de har også krav på beskyttelse. Dessuten er ikke dørene mellom kupeene stengt, så det var full anledning for de andre kundene å bevege seg til en annen kupé hvis de ikke ville være i samme kupé som den vanskelige passasjeren, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til dagbladet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.