RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer 100 overgrep mot barnehjemsgutt

Sist oppdatert:
En tidligere ansatt ved barnehjemmet Waisenhus i Stavanger har innrømmet å ha seksuelt misbrukt en barnehjemsgutt omlag 100 ganger.

Det har overgriperen i 50-årene selv innrømmet i politiavhør.

I midten av august meldte han seg til politiet, og innrømmet overgrep mot flere Waisenhus-barn. Siden den gang har flere personer – også gutter og menn uten tilknytning til Waisenhuset – anmeldt mannen for overgrep, skriver Rogalands Avis.

I begynnelsen av november ble det gjort kjent at den tidligere Waisenhus-ansatte var blitt anmeldt av en 17 år gammel gutt og en mann i begynnelsen av 30-årene. I nye politiavhør skal den anmeldte mannen ha innrømmet å ha misbrukt mannen som nå er i 30-årene. De to skal ha blitt kjent da overgriperen var ungdomsleder i en kristen menighet.

Dette overgrepet skal ifølge anmeldelsen ha skjedd på slutten av 1980-tallet, da offeret var 13 år gammel.

Politiet er svært sparsommelige med å uttale seg om saken. Ifølge politiadvokat Geir Magne Torvestad er ingen så langt siktet i Waisenhus-saken.

15 til 20 barnehjemsbarn har fortalt at de har opplevd fysisk, psykisk og seksuelt misbruk ved det såkalte Waisenhuset i Stavanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere