RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Innrømmer å ha flyttet avdøde

Sist oppdatert:
En av de fire siktede i Kvæfjord-saken har erkjent at han var med å flytte den drepte Kent Inge Robertsen til stedet der han ble funnet i Kvæfjord fredag kveld.

Det bekrefter advokat Bjørn Bäckstrøm, som representer en av de siktede, en 35 år gammel mann fra Vesterålen som bor i Kvæfjord. Mannen er siktet for å ha etterlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Nekter å oppgi navnet
35-åringen skal ha fortalt politiet at han ble oppringt av en person som bad ham kjøre til et bestemt sted for å hente Kent Inge Robertsen.

Siktede har nektet å oppgi navnet på vedkommende som skal ha ringt, men har forklart at han hadde med seg en person til i bilen da han kjørte til bestemmelsesstedet der de ventet å finne Kent Inge Robertsen i live.

Fant ham død
Den 35 år gamle mannen har forklart at de i stedet fant ham død på stedet, der også to andre personer befant seg. Herfra frakter de så avdøde Kent Inge Robertsen en strekning på 2 mil og legger ham ved skogsbilveien i Kvæfjord der han ble funnet død fredag kveld.

- Min klient har tilstått at han kjørte avdøde til stedet der han ble funnet, sier advokat Bäckstrøm til NTB.

Han sier han på bakgrunn av klientens forklaring begjærte 35 åringen løslatt i fengslingsmøtet onsdag. Fengslingskjennelsen var ved 17.30-tiden ikke klar.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere