RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer Aker Brygge-ran

Sist oppdatert:
Lars Harnes og Daniel de Linde erkjenner straffskyld for ransforsøket på Aker Brygge. Det gjør derimot ikke den tredje tiltalte, Petter Tharaldsen.

Sikkerheten var stor da Bandidos-leder Lars Harnes (36), den tidligere nynazisten Daniel de Linde (25) og medlem av Tveita-gjengen, Petter Tharaldsen (33), møtte i Oslo tingrett mandag.

De tre mennene er tiltalt for ransforsøket på en verditransport i DnBs filial på Aker Brygge natt til mandag 30. august i fjor.

Med skytevåpen truet Harnes og de Linde til seg penger fra nattsafen og minibanken. Vekterne ble bundet med strips før ranerne forlot banken med 2.687.820,50 kroner.

- Ble tatt med våpen i hånd
Det var ingen overraskelse at Daniel de Linde og Lars Harnes erkjente straffskyld i forbindelse med ranet.

- Han ble tatt med penger i sekken og våpen i hånden, har de Lindes advokat, Vidar Lind Iversen tidligere sagt til TV 2 Nettavisen.

Samtidig som ranerne slo til, ble politiet tipset om ranet. Få minutter senere var væpnet politi på Aker Brygge. Harnes og de Linde overga seg til politiet etter at politiet avfyrte flere skudd.

- Prøvde å stanse ranet
Påtalemyndigheten mener at Petter Tharaldsen også skal dømmes for ranet fordi han ventet på de to ranerne i det påtalemyndigheten mener skulle være fluktbilen.

Tharaldsen har tidligere hevdet at han var på Aker Brygge i et forsøk på å stoppe ranet.

Da politiet kom, hoppet Tharaldsen i sjøen og ble senere plukket opp i kanalen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen. I retten mandag nektet han straffskyld for ranet, men erkjente mindre forhold han også er tiltalt for.

Innhabil meddommer
Hovedforhandlingen ble noe utsatt mandag morgen fordi den ene av meddommerne jobbet på DnB på Helsfyr. Meddommeren ble erklært inhabil og ble derfor byttet ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere