RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer at bikkjene var løse av og til

Foto: Privat (Scanpix)
Kvinnen som er tiltalt etter tragedien i Vest-Torpa for halvannet år siden, erkjenner at bikkjene hennes fikk gå løse fra tid til annen.

Hun erkjenner dermed straffskyld for brudd på båndtvangsbestemmelsene i viltloven, melder NTB.

Nektet

Tidligere tirsdag nektet hun straffskyld på alle tiltalepunkter. Men under sin forklaring i Hadeland og Land tingrett, vedgikk hun at noen av hundene hennes fra tid til annen hadde kommet seg ut av hundegården og streifet løse omkring i nabolaget.

Strafferammen for dette lovbruddet er i grove tilfeller maksimalt 2 års fengsel. For de to andre forholdene kvinnen er tiltalt for, erkjenner hun ikke straffskyld.

- Jeg elsket hundene. De var livet mitt. Jeg kunne ikke tenke meg noe annet liv, sa tiltalte i sin forklaring.

Problemer med å svare

Kvinnen eide ifølge tiltalen hunden eller hundene som drepte sju år gamle Johannes Åsheim da han var på vei hjem fra skolen 31. januar 2002. I retten hadde hun store problemer med å svare på aktors mer detaljerte spørsmål om hundene og hundeholdet sitt.

I retten tirsdag beskrev hun seg som svært interessert og glad i hunder, og sa hun helt fra hun var liten hadde hatt én eller flere hunder, men ikke så mange som hun hadde da tragedien i Vest-Torpa skjedde for halvannet år siden. Da hevdet hun at hun hadde 24 hunder, én færre en politiet tok livet av umiddelbart etter tragedien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere