RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Egil Pettersen (TV 2 Nyhetene)

Innrømmer drap på seksbarnsmor

Sist oppdatert:
37-åringen i Tromsø erkjenner å ha drept 40 år gamle Eva Olsen, og vil mandag samtykke til varetektfengsling.

- Min klient erkjenner de faktiske forhold, men har ikke ønske om å forklare seg nærmere om det som skjedde. Det er under et døgn siden denne tragedien skjedde. Man kan lett tenke seg at det er et totalt kaos i hans hode, og det er riktig at han får roet ned før han forklarer seg til politiet om dette, sier 37-åringens forsvarer Ulf Hansen til TV 2 Nettavisen.

Politiet bekreftet mandag at det var 40 år gamle Eva Olsen som ble drept i sitt hjem i Norrøna i Tromsø søndag.

Klokken 12 mandag ble mannen fremstilt for varetektfengsling. 37-åringen samtykket ifølge politiadvokat Torstein Lindquister i fire ukers varetektfengsling med brev- og besøksforbud. Han ønsket ikke å forklare seg.

Samtidig vil det trolig bli gjennomført en judisiell observasjon av mannen for å undersøke hans psykiske helsetilstand.

Naboer så drapsmannen
Klokken 14.30 kom mannen til kvinnens bolig på Norrøna i Tromsø. En halvtime senere hørte naboer skrik fra leiligheten, og så kvinnens sju år gamle datter komme løpende ut av huset mens hun ropte «mamma, mamma, mamma». Et kvarter senere ble mannen ført blodig ut av huset.

Mannen hadde et barn med seksbarnsmoren, men de bodde ikke sammen. Ifølge Nordlys skal mannen ha hatt besøksforbud hos kvinnen. Naboer sier også til avisen at mannen har holdt kvinnens bolig under oppsikt den senere tiden.

Politiadvokat Torstein Lindquister avviser at mannen hadde besøksforbud.

Avhører vitner
- Så langt vi kan se, var mannen ikke ilagt besøksforbud overfor kvinnen eller noen andre, sier Lindquister. 37-åringen har, så langt politiet i Tromsø kjenner til, blanke ark i strafferegisteret.

Politiet i Tromsø starter mandag med avhør av vitner i omgangskretsene til mannen og kvinnen for å finne ut hva som kan ha ført til det tragiske drapet søndag ettermiddag.

- Hvis noen har opplysninger som de mener er viktige for saken, så ber vi dem ta kontakt med politiet, sier etterforskningsleder Einar Pedersen ved Troms politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere