RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Innrømmer millionær-svindel

Sist oppdatert:
Den unge narkomane vestkant-mannen finansierte forbruket ved å svindle Rema1000-arving Kjell Magnus Reitan (bildet) og flere andre millionærer. I Oslo tingrett erkjente han alt.

Straffesaken mot de tre mennene på 27, 30 og 32 år startet mandag i Oslo tingrett. Den hovedtiltalte 27-åringen erklærte seg skyldig på i alt 32 punkter av svindel og tyveri. Til sammen dreier det seg om 530.000 kroner. Fra før soner 27-åringen 330 timer samfunnsstraff for lignende forhold.

Med forfalskede legitimasjoner tok 27-åringen og hans medsammensvorne ut studielån, og kjøpte på kreditt hos blant annet Thorn og Ikea. I Oslo tingrett innrømmet han også å ha forfalsket en 1000-lapp og for å ha stukket av fra bensinregninger.

Millionær-liste
For å være sikker på at personene som ble svindlet, skulle få opprettet kredittkjøp-konti, fant 27-åringen sine ofre på en liste over unge rikinger i Økonomisk Rapport. Dermed ble unge millionærer som Kjell Magnus Reitan (bildet), Gunnar Fredrik Selvaag, Mikkel Eivindsson Astrup og Marius Bøhler offer for svindlerne.

Svindelen som er omfattet av tiltalebeslutningen, skjedde om høsten 2001. Da 27-åringen mandag møtte i Oslo tingrett, var han fra før dømt til 335 timer samfunnstjeneste for lignende forhold.

- Rusproblem
- Min klient hadde et alvorlig rusproblem. Nå er han på rusavvenning, gjennomfører sin samfunnsstraff, samtidig som han har begynt nye studier, sier advokat Henning Wikborg til TV 2 Nettavisen.

Han frykter at 27-åringen nå skal bli dømt til fengselsstraff, og dermed få ødelagt rehabiliteringen han nå er inne i.

Rehabilitering
- Å erkjenne straffskyld for alle disse forholdene er en del av denne rehabiliteringen. Det er viktig for ham å erkjenne det han har gjort, for på den måten å legge dette livet bak seg, sier Wikborg.

Wikborg sier at 27-åringen i dag blant annet hjelper en blind og en funksjonshemmet person i dagliglivet som en del av samfunnsstraffen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere