RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer pistolblemme

(Kjetil Mæland/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Dette er en alvorlig vekker for oss, sier Avinor etter at Odd Harald Hauge gikk gjennom to sikkerhetskontroller med pistol i sekken.

Avinor vil nå ta kontakt med Hauge - tidligere redaktør og eier av Nettavisen - i et forsøk på å komme til bunns i hvordan han klarte å få pistolen på flyene.

- Vi ønsker å høre mer detaljert hvordan denne pistolen var pakket slik at vi kan lære av det, sier informasjonssjef Ove Narvesen i Avinor til TV 2 Nettavisen.

Etter at TV 2 Nettavisen tidligere denne uken skrev om Odd Harald Hauge som gikk gjennom sikkerhetskontrollen i Longyearbyen og Tromsø med signalpistol i sekken, har Avinor gjennomgått sine rutiner ved flyplassene.

Har gjennomgått rutinene
- Etter at vi fikk denne meldingen satte vi i gang undersøkelser i Tromsø og i Longyearbyen. Vi har fått bekreftet at utstyret var operativt denne dagen, og at sikkerhetskontrollene var bemannet på tidspunktet da Hauge gikk igjennom.

- Vi har hatt møter med vaktlagene og gjennomlysningsutstyret er testet med tilsvarende sekk, pistol og ammunisjon. Da kom våpenet og ammunisjonen veldig tydelig fram på bildet. Vi har så langt ikke kunnet finne noen forklaring på hva som har skjedd, sier Narvesen.

Kan ikke bli 100 prosent
Narvesen tviler likevel ikke på at Hauge faktisk har kommet seg igjennom med pistolen.

- Vi tar denne hendelsen på høyeste alvor. Det har jo skjedd og da er det en alvorlig vekker. Til tross for at vi har godt utstyr og sikkerhetspersonell på plass så skjer altså dette, sier han.

- Ingen systemer er 100 prosent. Du har alltid rom for en menneskelig feil uten at jeg vil rette søkelys mot noen. Ingen systemer er 100 prosent, sier Narvesen.

Hauge sier til TV 2 Nettavisen at han gjerne møter Avinor for å fortelle hvordan han kom igjennom sikkerhetssjekken.

Ønsker tilbakemeldinger
TV 2 Nettavisen har mottatt en rekke henvendelser fra personer som har gått igjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser med ulike våpen. Narvesen sier at han håper at publikum fortsetter å si ifra når svikt i sikkerheten på flyplasser avdekkes.

- Sikkerheten kan alltid bli bedre, og dette viser at også i våre systemer finnes det hull. Vi må stadig gå gjennom rutiner og sjekke utstyr. Vi mener at vi har et godt sikkerhetssystem, men det vil selvfølgelig alltid kunne finnes svakheter. Det er derfor viktig for oss at vi får tilbakemeldinger når folk opplever sikkerhetssvikt, sier Narvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere