RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmet blodsøl på kirke

Sist oppdatert:
En 17 år gammel gutt innrømmet mandag at det var han som sto bak tilsølingen av Gjerpen kirke med dyreblod.

Hærverket i Skien natt til søndag satte en støkk i prest og kirkegjengere og førte til at politiet i Telemark satte i gang etterforskning. Litervis med dyreblod var kastet på kirkeveggene på Gjerpen kirke.

Mandag formiddag pågrep politiet en 17 år gammel gutt som innrømmet at det var han som sto bak skadeverket på middelalderkirken.

- Det skal ikke ligge noe satanistisk motiv bak handlingen. Gutten har forklart at dette var en ren impulshandling. Han var alene om selve handlingen, men det var flere personer til stede da det skjedde, sier Knut Horst, leder for etterforskningsavdelingen ved Grenland politistasjon til TV 2 Nettavisen.

- Hva slags reaksjoner kan 17-åringen vente seg?

- Det kan dreie seg om alt fra bot til behandling i konfliktrådet, sier Horst.

Gutten ble påtruffet av en politipatrulje i nærheten av kirken allerede natt til søndag, men altså pågrepet mandag formiddag. Blodet, som kom fra storfe og gris, var kjøpt i en slakteforretning i Skien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere