*Nettavisen* Nyheter.

Innrømmer overgrep mot barn

35-åringen som er siktet for overgrep mot flere barn i en liten bygd i Vest-Finnmark, innrømmer å ha gjort ”noen seksuelle handlinger” mot mindreårige.

21.10.03 11:09

- Han har erkjent noen seksuelle handlinger mot mindreårige. Men ikke så alvorlige som det som kommer fram av siktelsen, sier mannens advokat, Trond Odin Rønbeck, til TV 2 Nettavisen.

Advokaten ønsker ikke å gå nærmere inn på hva de seksuelle handlingene går ut på. På grunn av taushetsplikt kan han heller ikke si hva som står i siktelsen, bortsett fra at det dreier seg om alvorlige handlinger.

Heller ikke politiet ønsker å si så mye om saken. I går kunne de bare opplyse om at det dreier seg om overgrep mot flere barn, ikke hvor mange og hva som skal ha skjedd.

Ikke spesifisert antall
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er siktelsen veldig rund, det vil si at det ikke står hvor mange barn som skal ha blitt utsatt for overgrep, men bare at det er ”flere”.

Rønbeck har jevnlig kontakt med sin klient, og forteller at han har det bra.

- Han har allerede vært gjennom lange avhør. Han er helt åpen for å snakke med politiet når de vil snakke med ham. Og det til tross for at han ikke får opplyst hva som står i saksdokumentene. Han har kun fått høre siktelsen, ikke innholdet i anklagene, sier advokaten.

Skjønner reaksjoner
Folk i bygda frykter at det kan dreie seg om en stor overgrepssak, skriver Aftenposten. Bygdefolket er sjokkert etter at mannen ble pågripet fredag. I går kveld var nesten alle de voksne innbyggerne samlet til møte på den lokale skolen.

- Spesielt familier med unge døtre er urolige. Alle frykter det verste, sier en sentral person i bygda til Aftenposten.

Mannens advokat sier til TV 2 Nettavisen at 35-åringen forstår reaksjonene i sin egen hjembygd.

- Det er også en av grunnene til at han aksepterer varetektsfengsling, sier Rønbeck.

Mannen har ikke vært blandet inn i lignende saker tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.