Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer smertefulle kutt

Foto: (Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX)
Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) innrømmer at budsjettforliket inneholder smertefulle kutt, men er likevel godt fornøyd med sluttproduktet.

Det var hektisk budsjettvirksomhet for alle berørte parter også søndag, et knapt døgn etter at forliket med regjeringspartiene og Arbeiderpartiet ble kunngjort.

Ros til Ap

Et vell av poster og summer skulle sjekkes og sikres før detaljene om forliket, og ikke minst listen over kutt, ble presentert.

Deretter kom turen til Bondevik og finansminister Per-Kristian Foss (H). Begge var mer enn fornøyd og ga Arbeiderpartiet honnør for ryddig opptreden, melder NTB. Fremskrittspartiet ble levnet liten ære, og statsministeren gjentok gang på gang at det var Frp som brøt forhandlingene, og som ikke viste kompromissvilje.

Sikrer stabilitet

-Dette forliket gir ro og stabilitet, både rundt den videre budsjettbehandlingen og for norsk økonomi. Vi har unngått spill og den tendens til kaos som har preget tidligere år. Påplussingene er kommet på områder som også regjeringen prioriterer, og kuttene er til å leve med, selv om flere er smertefulle, sier Bondevik, men avslår å komme med eksempler.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!