RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innstiller Krekar-etterforskningen

Sist oppdatert:
Samtidig med at Krekar nå dras inn i spekulasjonene rundt Madrid-bombene, har Økokrim innstilt etterforskningen av mullaen. Innstillingen kan ende i en henleggelse.

- Vi avsluttet etterforskningen av Krekar og Ansar al Islam 26. februar og oversendte vår innstilling til Riksadvokaten. Informasjon av denne typen er det naturlig at PST håndterer, sa Erling Grimstad i Økokrim til TV 2 Nettavisen onsdag.

Saken ble oversendt ganske nøyaktig etter år etter et Økokrim overtok etterforskningen av mulla Krekar fra Politiets sikkerhetstjeneste.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch bekrefter at Krekar-saken nå ligger på hans bord til vurdering, men han kan foreløpig ikke si hva slags slutning man vil komme fram til.

– Vi har flere alternativer, og fortsatt etterforskning er ett av dem, sier Busch til NTB.

De andre alternativene det er grunn til å tro at Riksadvokaten vurderer, er å henlegge saken, eventuelt å ta ut tiltale mot Krekar slik han selv og hans forsvarer, advokat Brynjar Meling, tidligere har uttrykt ønske om.

- Ingen kommentar, er Erling Grimstads kommentarer til opplysningen i VG om at mulla Krekar skal ha hatt besøk av marokkaneren Jamal Zougam som er mistenkt som en av hovedmennene bak togattentatet i Madrid nylig. Både Krekar og Brynjar Meling sier til avisa at han aldri har møtt Zougam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere