Innstiller tog etter snøproblemer

NSB har jobbet på spreng med å klargjøre nok tog til ettermiddagsrushet.

23.02.09 14:10

- Det er ett regiontog som er innstilt i ettermiddag, toget til Skien som skulle gå fra Oslo klokken 14.09. Det er det samme togmaterialet som førte til en innstilling i dag tidlig, sier informasjonsjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Passasjerene som skulle ta 14.09-toget kan ta lokaltoget til Drammen, og så vil busser frakte dem videre derfra.

- Ellers ser lokaltrafikken bra ut, sier Lundeby.

Mandag morgen var en rekke lokal- og regiontog innstilt i Østlandsområdet, og man fryktet at det ville bli store problemer i ettermiddag også.

- De jobber som noen helter på verkstedene for å få togene i drift, så det er litt tidlig å si om det blir innstilte tog eller ikke i ettermiddagsrushet, sa Lundeby mandag formiddag.

Lesogså: Togkaos på Østlandet

Årsaken til problemene var is og snø.

- Det er is og snø som bygger seg opp under togene. Isen slår ut bremsekraner slik at vi ikke kan bruke togene. Jeg vil presisere at hvis bremsesystemet blir ødelagt, så slår bremsene seg på, og ikke av. Det betyr at folk aldri vil oppleve tog uten bremser, sier Lundeby.

Lundeby sier at problemene med ising har kommet de siste tiårene når tunnelene rundt Osloområdet har blitt flere og lengre. Snøpakkede tog kjører inn i varme tunneler der snøen begynner å smelte. Ute i kulda igjen fryser vannet til is, og dermed får togene problemer.

- Det er ting man kan gjøre for å unngå dette. Blant annet å legge motorene inne i togene, og ikke under, når vi kjøper nye tog i fremtiden, sier Lundeby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.