*Nettavisen* Nyheter.

Innstilte jakten på helikopter

Politiet i Oslo satte fredag ettermiddag i gang et søk mellom Bygdøy og Nesodden etter nødmelding fra et helikopter.

26.03.04 15:48

Politiet fikk meldingen klokka 12.30 fredag og satte i gang et søk til lands og til vanns. Det ga ikke noe resultat, og senere på ettermiddagen ble søket innstilt. Politiet og Hovedredningssentralen i Sør-Norge konkluderte med at det var en falsk melding.

Åtte politipatruljer, en brannbåt og et politihelikopter var involvert i søket, men allerede etter en time ble leteaksjonen trappet ned.

Elektronisk nødmelding

Det var Hovedredningssentralen i Sør-Norge som mottok en såkalt elektronisk nødmelding fra et helikopter. Helikopteret skulle ifølge overvåkningssystemet på Hovedredningssentrlaen befinne seg over Bygdøy. Dermed ble det slått alarm og igangsatt søk etter et mulig styrtet helikopter i fjordområdet utenfor Bygdøy og ved Nesodden.

Ingen andre meldinger

Redningsleder Trygve Sveen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge uttalte til TV 2 Nettavisen fredag ettermiddag at de ikke hadde fått andre indikasjoner på at noe hadde skjedd enn den elektroniske nødmeldingen.

- Området vi snakker om er så tett befolket at vi nok ville fått beskjed dersom det hadde styrtet et helikopter, sier Sveen. Redningslederen sier det ikke er uvanlig med elektroniske nødmeldinger som viser seg å være falske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.