Gå til sidens hovedinnhold

Innvandringsmotstander lager liste med personer han vil kaste ut av landet

Oddbjørn Jonstad har satt opp liste med over 200 navn på nordmenn han vil sende ut av landet.

I 2015 fikk han oppmerksomhet om en innvandringskritisk nettside kalt opp etter motstandsorganisasjonen Milorg. Der oppfordret han nordmenn til å stoppe innvandring med alle midler. Da han laget en liste over nordmenn med «venstreekstreme holdninger» på en nettside kaldt Nabokjerringa ble han politianmeldt.

Nå er Oddbjørn Jonstad igjen på ferde, denne gang med en innvandringskritisk nettside, der budskapet er at integrering ikke fungerer og at både innvandrerne selv og deres etterkommere må «reise hjem til sitt opprinnelige fedreland».

Jonstad var tidligere Frp-politiker og formann i Oppegård Frp, men ble ekskludert fra partiet i 1999. Han hadde da kommet med uttalelser blant annet om at flyktningebarn bør nektes å gå på norske skoler og sagt at han ville starte et nytt parti, Norsk Folkeparti.

Lister opp over 200 navn

På nettsiden Repatriering nøyer ikke Oddbjørn Jonstad seg ikke med å argumentere for å sende innvandrere og nordmenn med innvandrerbakgrunn ut av landet. Det listes opp en rekke navn, over 200, som ifølge de som har laget nettsiden «med sin oppførsel og/eller holdning bør repatrieres så snart som det lar seg gjøre». Her er det navn på politikere, mediefolk, kunstnere, bloggere, folk fra organisasjonslivet, elevrådsledere, studenter, imamer, forstandere, advokater og så videre.

- Jeg er blitt anmeldt i forbindelse med nettsiden Nabokjerringa, men når det gjelder nettsiden Repatriering har jeg ikke mottatt noen anmeldelser eller klager, sier Oddbjørn Jonstad til Nettavisen onsdag. Han beskriver selv sin aktivitet som en hobby.

Ifølge Jonstad gjaldt anmeldelsen om Nabokjerringa-nettsiden skremmende eller plagsom opptreden. Denne saken ble ifølge Jonstad henlagt av politiet.

- Når det gjelder nettsiden Repatriering, hvor ofte oppdaterer du den?

- To til tre ganger i uka.

-Og når det gjelder denne siden har du ikke mottatt noen klager?

- Nei.

- Hvor skal de sende meg?

En av dem som blir listet opp på nettsiden er samfunnsdebattanten Mahmoud Farahmand, som kom til Norge fra Iran som åtteåring og nå bor med familien på en gård i Porsgrunn, der han sitter i bystyret for Høyre.

- Jeg lurer på hvor de har tenkt å repatriere meg tilbake til. Dersom de skal sende meg hjem igjen, så håper jeg de vet hvor Porsgrunn ligger, skriver Farahmand i en kommentar på Facebook.

PST vil ikke kommentere

Martin Berntsen, seniorrådgiver i PST, sier de ikke vil kommentere denne nettsiden.

Generelt har PST sett en økning av høyreekstrem aktivitet. I slutten av januar er det ventet en ny trusselvurdering og en oppdatert situasjonsbeskrivelse også på dette området.

PSTs interesse retter seg mot grupperinger som legitimerer bruk av vold, og Den norske motstandsbevegelsen er en av gruppene som etter det Nettavisen kjenner til har vært og er i PSTs søkelys. Gruppen har nå skiftet navn til Den nordiske motstandsbevegelsen og har knyttet tettere bånd til svenske og finske meningsfeller. På sin egne nettsider beskriver denne grupperingen seg som «en revolusjonær nasjonalsosialistisk kamporganisasjon». Denne grupperingen har flere ganger fått medieomtale, blant annet da et regnbueflagg som ble heist opp i forbindelse med Pride-festivalen i Kristiansand i år ble kuttet ned og brent.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken