Gå til sidens hovedinnhold

Intens jakt på nye DNA-treff

FØRDE (TV 2 Nettavisen): Politiet har sikret seg spyttprøver fra en rekke unge menn i Førde i jakten på Anne Slåttens drapsmann. DNA-analyser fra hennes nærmeste omgangskrets har så langt ikke gitt noen match.

Politiet har analysert DNA fra hudcellene som ble funnet på Anne Slåtten, men fant ingen match med kandidatene de har sikret prøver fra. Politiet tror derfor at Slåtten ikke kjente sin drapsmann.

Politiet intensiverte i går jakten på personer som kan matche DNA-funnet. En rekke unge menn i Førde leverte spyttprøver som nå blir sjekket mot DNA-funnet.

Selv om det ikke er treff i den første puljen av DNA-analyser, så har politiet fortsatt håp om å få en match.

TV 2 Nettavisen har tidligere fått opplyst at politiet har gjort biologiske funn på åstedet, og at politiet hadde godt håp om å kunne knytte DNA i dette materialet til en gjerningsmann.

Men ifølge Aftenposten stemmer ingen av kandidatene politiet så langt har fått prøver fra, overens med hudcellene som ble funnet på offeret.

Politiet samlet inn prøver fra mange i lokalmiljøet og i Anne Slåttens omgangskretts. Siden de ikke fant noen match, tror politiet tror at offer og gjerningsmann ikke kjente hverandre.

Politiet ville tirsdag ikke gå ut med detaljer i etterforskningen av drapet på den 22 år gamle sykepleierstudenten, men mye tyder på at de står uten sikre spor etter gjerningsmannen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot