*Nettavisen* Nyheter.

Intens leting etter omkomne

Letemannskaper lette helt til klokka to i natt etter småflyet som styrtet i sjøen mellom Frosta og Leksvik i Trondheimsfjorden søndag. I dag fortsetter de letingen.

Knut Erik Aalberg (60) og Arve Henriksen (30) fra Trondheim omkom da småflyet de førte, styrtet i sjøen søndag formiddag.

Søndag sendte hovedredningssentralen i Sør-Norge et Sea King-helikopter, luftambulanse og en redningsskøyte til området der flyet styrtet. Dykkere og miniubåt ble også satt inn i letingen.

- Søket med miniubåten ble avsluttet klokka 02.00 natt til mandag, sier lensmann Atle Matre ved Frosta lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

I dag klokka 10.00 fortsetter søket.

- Vi leter langs land både på nord og sørsiden av fjorden. Dessuten vil miniubåten fortsette søket. Vi vet hvor flyet gikk ned, men vi jobber fortsatt med å finne vraket.

Dårlig vær
Matre sier at letingen vil bli vanskeligere i dag enn den var i går fordi været er dårligere.

- Søndag var det fint vær. I dag er det mer vind og surt. Det gjør det litt mer vanskelig å søke med miniubåten.

Erfarne piloter
Aalberg og Henriksen var på en såkalt utsjekkstur for å friske opp kompetansen da ulykken skjedde. Flyet av typen Cessna 150 tok av fra Værnes klokken 10.51 for en times tur rundt Frosta. Flere vitner har observert at flyet styrtet i spiral i sjøen like utenfor Frosta.

Hovedredningssentralen mottok ingen nødanrop før havariet, som skjedde klokken 11.29 søndag.

Flyhavarikommisjonen, som skal granske ulykken, er allerede i gang med sine undersøkelser på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.