RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intet vern med Bjørnøy

Sist oppdatert:
Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) har ikke vernet et eneste område siden hun tok over. Grunneierne jubler.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy blir grundig slått av sine forgjengere i borgerlig regjering. Børge Brende (H) vernet to områder de første året han var miljøvernminister, mens Knut Arild Hareide (KrF) vernet åtte, skriver Nationen.

Da de rødgrønne kjempet for regjeringsmakt, var vern av naturområder et tema man hadde problemer med å bli enige om. SV ville ha vern, mens «grunneierpartiet» Sp var mer kritiske til vern. Det ser nå ut til at Sp har stukket av med seieren internt i regjeringen. Dette til tross for at åtte områder ble bestemt vernet i statsbudsjettet for 2006.

- Dette er fornuftig, vi er fornøyde med at man tar den tiden man trenger, og bruker god tid på verneprosessene, sier Cesilie Aurbakken, fagsjef i næringspolitisk avdeling i Bondelaget, til Nationen.

Naturvernforbundet mener Bjørnøy har for lite fremgang i vernesaker. Tidligere miljøvernminister Knut Aril Hareide mener Bjørnøy lettere lar seg påvirke av vernemotstanderne. Han mener mangelen på nye verneområder viser at Sp har fått gjennomslag for sitt syn internt i regjeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere