Gå til sidens hovedinnhold

Intrigespill i Frp

Ryktene om stortingsrepresentant Andre Kvakkestad før nominasjonen i Akershus Frp var så ille at han ba om et møte med Frp-formann Carl I. Hagen.

- Ryktene var så ille og gikk på min personlige integritet at jeg ba om et møte med Hagen, sekretariatsleder for Stortingsgruppa, Hans Frode Asmyhr, og politisk rådgiver Arve Wiborg, sier Kvakkestad til TV 2 Nettavisen.

«Økonomisk motivert»
Ett rykte handlet om at Kvakkestad hadde planer om å skaffe seg en sikker plass på Frp’s nominasjonsliste i Akershus før høstens stortingsvalg, men så svikte partiet og melde seg ut etterpå. På den måten ville han være sikret en svært godt betalt jobb de neste fire årene.

Et annet rykte gikk ut på at Kvakkestad hadde fått 50.000 kroner fra Akershus fylke for å lage en utredning som han ikke hadde levert.

- Jeg ba om møtet med Hagen, Asmyhr og Wiborg fordi jeg ville ha meg frabedt slike usanne rykter, sier Kvakkestad.

Rått spill
TV 2 Nettavisen har tidligere avslørt at usedvanlig rått og brutalt miljø i Akershus Frp og på Stortinget. Asker Frp refset Hans Frode Asmyhr, som også er fylkesleder i Akershus, for å ha han truet partimedlemmer til å støtte ham på årsmøtet i fjor. Lokallaget i Asker syntes saken var så alvorlig at styret skrev et protokollført referat om truslene.

Nå hevder stortingsrepresentant André Kvakkestad at Asmyhr og hans underordnede på Stortinget, Arve Wiborg, spredte rykter om han før nominasjonen for å skvise ham ut av Stortinget.

- Innrømmet ryktespredning
For å avlive ryktene ba Kvakkestad derfor om et møte med Wiborg, Asmyhr og Hagen.

- Wiborg innrømmet på møtet at han hadde fortalt ryktet, sier Kvakkestad.

- Hvordan reagerte Carl I. Hagen?

- Han var nok ikke overbegeistret.

Avslørende sms
Carl I. Hagens kontorsjef, Hans Frode Asmyhr, benekter at han kjenner til ryktene. Men TV 2 Nettavisen sitter med en sms fra et medlem i Frp’s fylkestingsgruppe i Akershus som avslører at Hans Frode Asmyhr fortalte om frikjøpet av Kvakkestad på et møte i fylkestingsgruppa noen dager før nominasjonsmøtet.

- André fikk også en del penger til å utrede en sak, men vi så aldri noen utredning. Det sa Hans Frode sist tirsdag, heter det i sms-en.

- Det stemmer at Asmyhr fortalte at André Kvakkestad hadde fått penger fra fylket, men at han ikke gjorde jobben, sier fylkestingsmedlemmet i Akershus Frp, som skrev sms-en, til TV 2 Nettavisen.

Vedkommende ønsker å være anonym på grunn av redsel for represalier.

Bekrefter møte

Hans Frode Asmyhr avviser på sin side at han har spredt rykter om André Kvakkestad.

- Det stemmer at vi hadde et møte, men jeg har aldri sagt noe om noen midler. Hvis folk sier at jeg har gjort det, får de stå fram, sier Hans Frode Asmyhr.

- De sier at de frykter at det kan få konsekvenser for dem?

- Det stiller jeg meg helt uforstående til.

- Men Asker Frp skriver i et referat at du truet med din nære forbindelse med Carl I. Hagen for å få medlemmer til å støtte deg?

- Jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen.

Arve Wiborg vil ikke kommentere verken møtet med Carl I. Hagen eller ryktene.

- Jeg bekrefter at det var et møte, men jeg har taushetsplikt, sier den politiske rådgiveren.

Hemmelige møter
Hans Frode Asmyhr fra Sørum fikk først ikke noen plass i det hele tatt på stortingslista til Akershus. Derimot hadde nominasjonskomiteen satt André Kvakkestad fra Ski på første plass. Men ved hjelp av intens spill i kulissene klarte lokallagene på Romerike, der Asmyhr kommer fra å kuppe fylkets nominasjonsliste. Etter hemmelige møter på Romerike seilte han opp til en andreplass.

Sikret plass
Den sentrale plasseringen betyr at Asmyhr er sikret en plass blant landets fremste folkevalgte etter stortingsvalget til høsten. I dag har Frp tre stortingsrepresentanter fra Akershus.

Kuppet innebærer også at Romerike har hele sju av de ti øverste plassene på nominasjonslista. Follo, der Kvakkestad kommer fra, står først på åttende plass.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget