RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Invaderes av hårete edderkopper

(Foto: Scanpix/Reuters/Henry Romero)
Store og hårete edderkopper invaderer husene langs elva Gunneklevfjorden i Porsgrunn. Nå ber kommunen Statens Forurensningstilsyn om hjelp.

Innbyggerne langs Gunneklevfjordenlva har lenge klagd til Porsgrunn kommune over de enorme edderkoppene som bosetter seg i hjemmene deres. Mange har vurdert å selge husene sine.

- Dette er en edderkoppart som er større enn normale edderkopper. De er hårete og pågående, og lager nett både innenfor og utenfor bolighusene, sier virksomhetsleder i Porsgrunn kommune, Terje Nygård, til TV 2 Nettavisen.

- Utallige klager

Årsaken bak edderkoppinvaderingen er den store mengden med fjærmygg som befinner seg langs elva. Problemet gjelder for mellom ti og femten bolighus.

- Klagene har vært enorme. Det er blant annet folk med edderkoppfobier som har vurdert å flytte, sier Nygård.

I jakten på å plassere ansvaret for fjærmygg-plagen, har kommunen tidligere henvendt seg til Miljøverndepartementet. Nå ber de Statens Forurensningstilsyn om å ta affære.

- Dette er jo en veldig uvanlig problemstiling for oss, og hvorvidt vi er rette instans, det har med eksisterende eller gamle forurensninger å gjøre. Det sier seksjonsleder Anne-Grethe Kolstad i Statens Forurensningstilsyn til NRK.

Les også:

Dør av å ha sex

Beskytt deg mot sultne edderkopper

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere