RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak-offiserer borte i Stavanger

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
To av irakerne som deltok på Nato-kurs forsvant fra sine hotellrom tirsdag morgen. Politiet gjør ingen ting.

Fredag kom 24 irakiske offiserer til Norge for å delta på kurs på Natos Joint Warfare Centre på Jåttå i Stavanger. To av disse er nå forsvunnet, melder Aftenbladet.no.

Natos Joint Warfare Centre bekrefter forsvinningen i en pressemelding, og sier saken har blitt overlatt til norsk politi. De to irakerne har vært borte siden tirsdag morgen.

Tirsdag morgen møtte de ikke til kurset, men hadde heller ikke sjekket ut av hotellet.

- Vi gjennomfører kurs for irakiske offiserer. Av 24 irakiske deltakere var det to som ikke møtte opp i morges da vi skulle hente dem fra hotellet. Utover det vet vi ikke hva som har skjedd med dem, sier pressetalskvinne ved Joint Warfare Centre, Helene Langeland, til Nettavisen.

Femte kurs
Nato meldte fra om saken til norsk politi.

- Dette er det femte kurset vi arrangerer, og i de foregående kurs har det ikke vært noen som har hoppet av eller forlatt kurset, sier Langeland.

Hun ønsker ikke å spekulere i hva som er bakgrunnen for at de to har forsvunnet.

- Saken blir videre håndtert av politiet. Selve kurset er et Natokurs, så Nato har invitert dem til Norge, men norske myndigheter har gitt dem tillatelse til å komme til landet. Hvis noe skjer med deltakerne blir det en sak mellom norske og irakiske myndigheter, og ikke noe Nato har ansvar i forhold til.

Politi
- Vi er kjent med at to stykker ikke har møtt. Det er ikke sendt ut etterlysning, og vi foretar oss foreløpig ikke noe, sier operasjonsleder Tormod Rostøl ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

- Hvorfor gjør dere ikke noe?

- Jeg vil ikke kommentere noe utover det jeg allerede har sagt, sier Rostøl.

Forsvant
- Vi har informert politiet om hendelsen, så det er opp til politiet til hvordan de vil håndtere dette videre. Det er dem som har ansvar for irakernes sikkerhet mens de er i Norge. Vi holder dem fortløpende informert hvis vi får noe mer informasjon om hvor disse skulle befinne seg, sier Natos Langeland.

- Det eneste vi vet er at de forsvant fra hotellrommet sitt i går morges, og at de ikke var der da vi skulle hente dem tirsdag morgen.

Ifølge Langeland har irakerne på kurset oppholdstillatelse til mandag.

Fredag kom 24 irakiske offiserer til Stavanger for å delta på et kurs i Nato-regi. Det er femte gang kurset arrangeres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere