Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irakere får opphold

Sist oppdatert:
Rundt 1400 irakiske asylsøkere som tidligere har hatt midlertidig oppholdstillatelse i Norge, skal få bli i landet hvis de har fast jobb. NOAS jubler.

- Jeg er veldig opptatt av at ordningen bare gjelder de som har vært i jobb, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg (Høyre).

Hun vet ennå ikke hvor mange av de omtrent 1400 irakerne som er i jobb.

Tillatelsen gjelder irakere som ble integrerte i 2000 og 2001. De har tidligere hatt oppholdstillatelse i Norge, og asylsøkersakene deres ble stilt i bero på grunn av sikkerhetssituasjonen i Irak.

UDI-direktør Terje G. Nordby har foreslått at alle irakiske asylssøkere som tidligere har hatt oppholdstillatelse skal få mulighet til å bli, men dette avslår nå Erna Solberg. Likevel mener hun at den nye ordningen er sjenerøs.

- Dette er en sjenerøs handling fra Regjeringens side, og tiltaket kommer som følge av flere spesielle omstendigheter knyttet til denne gruppens opphold i Norge,

NOAS jubler
Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) jubler etter dagens avgjørelse.

- Vi er svært glad for at Regjeringen har løst en situasjon som har vært vanskelig lenge, sier generalsekretær i NOAS, Morten Tjessem.

- Den gruppen det her er snakk om, har for lengst blitt integrert i Norge og er i arbeid, slik at også samfunnet er godt tjent med denne løsningen. NOAS mente at denne gruppen hadde behov for beskyttelse da de kom, og vi har lenge vært opptatt av at disse menneskene må få komme ut av limbo.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!