RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Irans ambassade: - Glade og fornøyde

Sist oppdatert:
Klokken 17 fredag ettermiddag, seks timer etter at fredsprisvinneren ble kjent, har Irans ambassade i Oslo gitt sin kommentar til tildelingen.

Nobels fredspris ble fredag klokken 11.00 tildelt iranske Shirin Ebadi med begrunnelse i hennes arbeid for menneskerettigheter og demokrati i hjemlandet.

Paven, som på forhånd var en av favorittene til å få prisen, samt politikere og eksperter verden over var raskt ute med gratulasjoner til Ebadi.

Taus i seks timer
Men den iranske ambassaden var lenge taus. Først seks timer etter at tildelingen var offentliggjort, kom den offisielle reaksjonen fra ambassaden i Oslo.

- Hvis tildelingen er gjort på grunn av hennes vitenskapelige verdier og profesjonelle evner, er vi også glade og fornøyde, sier den iranske ambassadens pressekontor i Norge til TV 2.

Det er første gang en iraner mottar den prestisjetunge prisen.

Stolt og glad
- Jeg er veldig glad for å motta fredsprisen fra Norge som er kjent som et fredselskende folk og et folk som respekterer menneskerettighetene. Jeg er veldig stolt, sa Shirin Ebadi til NRK etter pressekonferansen i Paris da tildelingen ble kjent fredag.

Hun mener prisen har ekstra stor betydning fordi hun er kvinne, muslim og kjemper for respekten for menneskerettighetene.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne få prisen i år. Jeg tenkte for meg selv at jeg kanskje kunne bli tildelt prisen en gang i framtiden, men ikke ennå. Det var sjokkerende, fordi jeg hadde ikke hørt noe om at jeg var nominert, sier Ebadi til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere