*Nettavisen* Nyheter.

Ironisk blogginnlegg av Gunnar Tjomlid om innvandring fikk leserne til å klikke

IRONISK: Noen leste blogginnlegget hans bokstavelig, men Gunnar Tjomlid har ingen planer om å flytte fra Norge. Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

- Nei, jeg har tenkt å bli her er en stund til.

10.11.15 12:56

Med påstander hentet fra kommentarfeltene og statistikk fra SBB fikk blogger Gunnar Tjomlid leserne til å klikke.

"Norge har aldri vært så ille å bo i", skrev blogger Gunnar Tjomlid og fikk leserne til å klikke i tusentall. På to dager har han hatt over 150.000 visninger på sin blogg.

Overskriften på blogginnlegget lød: "Jeg flytter fra dette jævla landet".

Men det har Tjomlid ikke tenkt å gjøre. Han mener tvert imot at det ikke står så galt til som mange hevder, og blogginnlegget er et forsøk på å konfrontere påstander med fakta.

- Jeg har skrevet det samme tidligere og trukket fram de samme tallene, men denne gangen valgte jeg en lett ironisk form, sier Tjomlid til Nettavisen.

Han forteller om masse leserkommentarer. En god del av dem påpekte at det var lite samsvar mellom det han skrev og de tabellene han viste.

"Man kan ikke bevege seg ute lenger uten å være redd for vold, voldtekter og annet faenskap. Går du gjennom Grønland med din iPhone 6 S synlig, vil du bli voldtatt, drept og verst av alt, de tar mobilen", skriver Tjomlid blant annet.

Samtidig viser han til statistikk som viser en tydelig nedgang i anmeldte lovbrudd de siste årene, vinningskriminalitet, voldskriminalitet og seksualkriminalitet inkludert.

"Folk føler seg ikke trygge lengre", skriver Tjomlid videre. Samtidig henter han fram data fra SSBs levekårsundersøkelse der det ikke er noen påviselig økning i folks bekymring.

- Så du har ikke tenkt å flytte fra Norge?

- Nei, jeg har tenkt å bli her en stund til, sier Tjomlid, som selv bor på Tøyen i Oslo.

Les også:

Stenger kommentarfelt på Facebook-side etter massiv hets

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag