En IS-lojal forfatter med ukjent navn og bakgrunn har ifølge NRK kalt Krekar både frafallen og vantro i en ny bok, og oppfordrer andre muslimer til å drepe ham om de skulle få sjansen.

En som hjelper de vantro er selv vantro, mener forfatteren, som siker til Krekars støtte til de kurdiske Peshmerga-styrkene. Styrker som er i krig med terrorgruppa IS.

Les også: PST har sendt utleveringsbegjæring av Krekar til retten

Spørsmål om IS-tilknytning

Denne avsløringen kommer en knapp uke før Krekar selv skal i retten 9. juni for sin kontakt med IS. Da skal Oslo tingrett behandle sikkerhetspolitiets utleveringsbegjæring av Krekar til Italia.

I Italia har nemlig Krekar en terrorsiktelse mot seg, og Italia krever dermed at han blir utlevert til dem, på bakgrunn av sine tette bånd til terrorgruppa.

Politiets sikkerhetstjeneste vil på sin side ikke kommentere innholdet som kommer frem i boka.

Frifunnet for trusler

Tidligere i mars ble Krekar frifunnet etter at Borgarting lagmannsrett avgjorde at han ikke var skyldig i å ha kommet med trusler i et NRK-intervju i fjor.

- Det er en god dag på jobben. Jeg har en klient som har vært klokkeklar fra første dag på at han aldri har ment å true eller oppfordre til å skade noen, sa Krekars advokat den gangen.