RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isbilen for voksne

Sist oppdatert:
Sliter du med å komme deg gjennom arbeidsdagen? Da kan Kaffebilen være redningen. Se video.

- Det er helt supert! Dette er et flott tiltak som vi setter stor pris på, sier David Hall som står og venter på at kaffen han har bestilt skal bli ferdig. Han er en av mange mennesker som kjøper kaffe av den mobile kaffebilen utenfor kontoret på Skøyen i Oslo.

Med en egen spesialinnredet bil, registrert som motorsykkel, har mennene bak forretningsidéen spesialisert seg på å reise rundt til bedrifter og selge alle typer kaffe til de ansatte.

Artikkelen fortsetter under videoen.

- Folk blir glade
- De som ser oss for første gang blir veldig begeistret. De syns det er kult, og så lukter det godt så de blir glad, sier Nicolay Jacobsen.

Sammen med kameraten Bernhard C. Paus reiser han rundt til forskjellige bedrifter, festivaler og arrangement for å selge kaffe direkte fra bilen.

Bedriftene tar kontakt
- Det er bedriftene selv som tar kontakt med oss og ønsker at vi skal komme, sier Jacobsen. Han sier at Kaffebilen stadig får flere henvendelser fra arbeidsgivere som ser nytten av at de ansatte får anledning til å gå ut og strekke på benene mens de kjøper seg en kaffe.

- Bilen er utrolig tøff. Det er god kaffe og bra service. Jeg syns alt er helt topp, sier Antonio Donato som akkurat har kjøpt seg en kaffe før han går tilbake på jobb.

Ville etter kaffe
Mens isbilen er for de små barna, så er kaffebilen beregnet på de voksne. Akkurat som når barna springer ut i gata idet isbilen kommer, løper de voksne ut ifra jobben når de vet at Kaffebilen er på plass.

Utvider firmaet
Kaffebilen har holdt på siden i sommer, og nå går kaffeselgerne med planer om å utvide. Rundt nyttår vil en helt ny Kaffebil være klar. I tillegg skal de ansette flere personer for å møte etterspørselen.

- Men tenker du på at dere skaper et behov hos kunden som egentlig ikke er der?

- Vi mener at det er marked og behov for dette. Kaffe har blitt en luksusvare som folket vil unne seg. Her kommer de heller til oss som er rett utenfor jobben deres, istedenfor å skulle gå til kaffebaren som er et stykke unna, sier Jacobsen.

Kaffetørste nordmenn
Ifølge Statistisk Sentralbyrå ligger nordmenn helt på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking. I 2005 ble det importert over 40 tonn kaffe til Norge, noe som vil si i gjennomsnitt omtrent 8,8 kilo kaffe per innbygger. Det tilsvarer at alle nordmenn over 15 år i snitt drakk rundt fire kopper kaffe daglig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere