RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isfisker (62) fortsatt savnet

Foto: Hovedredningssentralen
Sist oppdatert:
Mannen tok med seg sparkstøttingen og skulle ut på isen for å pilke.

- Vi er redd for at mannen har gått gjennom isen, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt til Nettavisen. Mandag ettermiddag pågår søket etter mannen for fullt, blant annet med et Sea King redningshelikopter og kystvaktskipet KV «Nornen».

- Vi søker til lands og til vanns og fortsetter utover kvelden, sier Myrtvedt.

Skulle pilke
Den savnede 62-åringen fra Bamble dro ut tidlig søndag morgen, og ble meldt savnet da han ikke kom tilbake fra isfisketur på Fossingfjorden mellom Bamble og Kragerø kommuner. I Halsekilen fant redningsmannskapene bilen hans. Politiet og Hovedredningssentralen Sør-Norge iverksatte en aksjon for å finne mannen, men søket ga ingen resultater søndag. Søndag kveld var det også vanskelige leteforhold på isen med dårlig sikt, meldte operasjonsleder Jens Arne Berland ved Telemark politidistrikt ved 21.30-tiden. Mandag morgen ble søket gjenopptatt.

Bistand fra Kystvakten
- Kystvaktskipet KV «Nornen» er på vei til området for å bistå i søket. Båten skal blant annet sette mannskaper i land på holmene. Det er ikke flyvær i området, så vi kan ikke sette inn Sea King-helikopteret, uttalte vaktleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen ved 10-tiden mandag.

Men ved 14-tiden mandag var været slik at helikopteret kunne settes i arbeid.

Ved 15-tiden mandag pågikk søket med mannskap fra politiet og Røde Kors i tillegg til KV «Nornen» og redningshelikopteret. Også ambulansepersonell er på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere