Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iskalde badetemperaturer og lite tegn til bedring

På Nesodden var det herlige 14 grader i badevannet i helgen.
På Nesodden var det herlige 14 grader i badevannet i helgen. Foto: Privat
Det er en kald fornøyelse å kaste seg ut i vannet og det er ingen snarlig bedring.

SKIEN (Telemarksavisa): Vakthavende meteorolog Vibeke Tynes hos Meteorologisk institutt er soleklar på hva som er årsaken.

- Vanntemperaturen er avhengig av solstråling. I hele mai hadde vi mye skyer og lite sol. Da har vi et problem, slår Tynes fast. Akkurat nå er det mellom 11 og 13 grader i vannet ute ved kysten. Tirsdag morgen var det 13 grader på Rognstranda i Bamble.

Tynes bekrefter at vi nok ligger et stykke etter skjema for hva som er vanlig i midten av juni og vi trenger mye sol for at temperaturen skal stige til det folk flest syns er behagelig.

- Ja da snakker vi nok dager og uker med ordentlig sol, sier meteorolgen. Helt mørkt er det imidlertid ikke. Nei da, vanntemperaturen har jo steget med 2-3 grader allerede siden månedskiftet, fortsetter Tynes. Det er ikke bare i Skagerrak det er kaldt også i Atlanteren og Nordsjøen ligger temperaturen under normalen, sier hun til Telemarksavisa.

Den klart beste dagen

Når det gjelder været for dagene fremover er det bare å se ut av vinduet nå for å nyte det aller beste været.

- I dag blir det en kjempedag. Den klart beste dagen denne uken, sier Tynes og ser ikke bort fra at vi kan få tempeaturer rundt 20 grader i ettermiddag. Onsdagsværet er en helt annen historie.

- I morgen vil det skye til og vi får forbigående regn. Det er bare å legge shortsen hjemme for temperaturen vil ligge på 13-14 grader onsdag. Problemer et er at lufta fortsatt er kald og når sola ikke dukker frem stuper også temperaturen.

Torsdag og fredag må vi også belage oss på noen regnbyger, men med noe høyere tempeaturer.

Fint vær i helgen

Været for helgen er fortsatt ikke helt i boks, men det ser lovende ut.

- Slik det ser ut nå vil vi får en svak forbigående høytrykksrygg over oss i helgen. Det betyr at vi får fint vær og muligens temperaturer opp mot 20 grader.

Det ser også bra ut med tanke på starten på sommerferien.

- Nå blir det varmere luftmasser. Neste uke får vi nok temperaturer som er mer lik normalen for juni, men det skarpe draget i lufta slipper vi nok ikke unna, avslutter meteorologen.

Les flere saker hos Telemarksavisa.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!