RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, og Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, presenterte i 2011 en fellesuttalelse mot religiøs ekstremisme.
Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, og Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, presenterte i 2011 en fellesuttalelse mot religiøs ekstremisme. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix) (NTB scanpix)

Islamsk Råd avfeier kritikken fra kirken

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd (IRN) avfeier kritikken fra Den norske kirke etter ansettelsen av en kvinne i nikab. Ansettelsen er lovlig, sier han.

– Vårt samarbeid og dialog er mye sterkere og ødelegges ikke grunnet en ansettelse i IRN.

– IRN og Mellomkirkelig Råd har vært dialogpartnere i snart 25 år og kommer til å være det fremover også. Denne ansettelsen er dessuten i tråd med lover og regler i landet, sier Mehtab Afsar i en epost til Vårt Land om kritikken fra kirken.

– Ansettelsen skaper støy, sa Berit Hagen Agøy i Mellomkirkelig Råd til Klassekampen torsdag. Dette var første gang Den norske kirke kritiserte Islamsk Råd offentlig.

BAKGRUNN: Kvinne i nikab ansatt i Islamsk Råd

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) tok også opp ansettelsen på sitt møte denne uken. Lars-Petter Helgestad fra Human-Etisk Forbund var møteleder.

– Det virker som om IRN ikke ser hvor stor skade omdømmet deres har fått. Den sterke symbolverdien av nikab får folk til å lure på hvor IRN står i arbeidet mot religiøs ekstremisme. De eneste som tjener på denne polariseringen er muslimske ekstremister og de som hater islam, og det skader dialogen, sier Helgestad til Vårt Land.

LES OGSÅ: Islamsk Råd ansettelse av Leyla Hasic kan stride mot vedtektene

Islamsk Råd hadde 4. april et møte med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) i etterkant av ansettelsen, men ønsker nå et nytt møte. I et brev som IRNs advokat har sendt kulturministeren uttrykker de «skuffelse og undring over møtets form og den korte tiden som ble satt av». IRN lover i brevet å sende en skriftlig redegjørelse om blant annet sin brobyggende rolle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere