*Nettavisen* Nyheter.

Islamsk Råd fordømmer terroren

Islamsk Råd Norge fordømmer torsdagens terrorbombe angrep i London. - Angrep på sivile er noe islam ikke tillater, skriver organisasjonen.

08.07.05 08:40

«Den som dreper et menneske, er som han har drept hele menneskeheten, sier koranen. Dette er noe disse terroristene ser ut til å ha oversett,» skriver Islamsk Råd Norge (IRN) på sine nettsider natt til fredag.

- IRN føler med de pårørende etter dette terroranslaget, og fordømmer dette på det sterkeste!

- Al-Quaida-organisasjon
Organisasjonen føler behov for å uttrykke sin sterke avsky for terrorangrepet som torsdag rammet hjertet av London midt i den travleste rushtiden.

Til nå er 37 mennesker bekreftet omkommet, men tallet på skadde er 700, og dødstallet forventes derfor å stige.

En organisasjon som kaller seg «Den hemmelige al-Qaida-organisasjonen i Europa» hevdet torsdag ettermiddag å stå bak de dødbringende bombene i London.

Vi har advart den britiske regjeringen om og om igjen.
Nå har vi oppfylt løftene våre, og iscenesatt et velsignet militært anfall i Storbritannia etter store anstrengelser fra våre heroiske kjempendes side, som tok lang tid å planlegge for å garantere et vellykket utfall.

Det skriver organisasjonen på et islamistisk nettsted. Erklæringen er på arabisk og oversatt for svenske Aftonbladet aven autorisert oversetter.

- Islam tillater ikke
Men også flere andre organisasjoner ønsker å påta seg ansvaret for terroren.

Britiske Scotland Yard opplyser imidlertid at politiet ikke har mottatt noe forhåndsvarsel om bombene torsdag formiddag.


- Nå er det faktisk ikke sikkert at de som står bak dette er muslimer, men hvem som står bak har i grunn lite med fordømmelsen fra IRN å gjøre, da IRN tar avstand fra terror, uansett hvem som står bak. Angrep på sivile er noe islam ikke tillater under noen omstendighet, skriver Islamsk Råd Norge i sin kommentar til angrepet.

IRN er en paraplyorganisasjon for norske islamske trossamfunn og organisasjoner, med 25 medlemsorganisasjoner over hele landet.

  • Fredag klokken 13.00 stiller Petter Nesser, som er forsker på radikal europeisk islamisme ved Forsvarets forskningsinstitutt, på nett-treff i TV 2 Nettavisen. Send inn dine spørsmål her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag