RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamsk råd skal mekle

BLODIG MOSKEANGREP: De fire tiltalte ble dømt til fengsel for å ha stukket intetanende mennesker med kjøkkenkniv, balltre osv i en moské i 2006. Retten mener det var flaks at ingen ble drept.
BLODIG MOSKEANGREP: De fire tiltalte ble dømt til fengsel for å ha stukket intetanende mennesker med kjøkkenkniv, balltre osv i en moské i 2006. Retten mener det var flaks at ingen ble drept. Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Islamsk råd tilbyr seg å megle mellom partene etter moskébråket i Urtegata.

Nå har moskeen i Urtegata takket ja til tilbudet, melder NRK Østlandssendingen.

- Vi har tatt kontakt med moskeen, og de har takket ja til mekling. Nå forbereder vi oss til en lang diskusjon internt i moskeen og med medlemmer de har klaget på, sier Muhammed Hamdan, leder i Islamsk råd, ifølge NRK.

I en uttalelse etter moské-volden fredag tok Islamsk Råd Norge (IRN) avstand fra stridighetene i Central Jamat Ahle-Sunnat-moskeen.

- Det er beklagelig at organisasjonen ikke har klart å løse uoverensstemmelser blant sine medlemmer på en konstruktiv måte. Uansett årsak, er det helt uakseptabelt at noen tyr til vold. Vi ber partene om å løse konflikten med respekt, toleranse og dialog. IRN har tilbudt sin assistanse, og vil hjelpe til hvis partene ønsker det, het det i uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere