Isolerer «Greven» i én uke

Foto: Scanpix

Kongsberg tingrett mener Varg Vikernes forsøker å skjule sine medsammensvorne, og fengsler ham for én uke, i fullstendig isolasjon.

29.10.03 16:22

Onsdag ettermiddag besluttet dommerfullmektig Joakim Bakke-Nielsen ved en kontorforretning at Varg «Greven» Vikernes (30) skal fengsles med brev- og besøksforbud. Vikernes har selv godtatt fengslingen.

Bakgrunnen for fengslingen er ifølge retten at politiet skal få anledning til å etterforske saken og forklaringen til Varg Vikernes.

- Siktede har forklart seg om kontakt med personer som han ikke ønsker å identifisere, og retten finner at det er nærliggende fare for at han vil forsøke å påvirke disse, skriver dommerfullmektig Joakim Bakke-Nielsen ved Kongsberg tingrett i kjennelsen.

Videre skriver han at det er nærliggende fare for at Vikernes vil forspille bevis dersom han ikke holdes fullstendig isolert.

Retten peker også på at Vikernes selv har forklart til politiet at han planla å rømme.

- Derfor er det nødvendig å få oversikt over en rekke forhold for å få bekreftet innholdet i forklaringen, heter det i kjennelsen.

Den formelle siktelsen overfor Vikernes gjelder to brudd på straffeloven.

1. Straffelovens paragraf 268. Grovt ran ved trusler om bruk av skytevåpen. Bakgrunnen er at Vikernes søndag truet og ranet til seg bilen til en familie på tre.

2. Våpenloven paragraf 33, 1. ledd. Våpen uten tillatelse. Bakgrunnen er at politiet mener han før pågripelsen skaffet seg etter eller flere skytevåpen og/eller våpendeler, samt ammunisjon, uten tillatelse fra politiet.

Strafferammen for handlingene er fengsel inntil 12 år. Selv har Vikernes sagt at han truet med en lommelykt, og ikke pistol. Retten sier dette ikke har betydning for fengslingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag