*Nettavisen* Nyheter.

Isolerer ikke tuberkolosepasienter

Foto: (Foto: TV 2 Nettavisen)

Tuberkulosepasientene på Aker universitetssykehus blir ikke forsvarlig isolert. De må ligge på vanlige pasientrom fordi sykehuset mangler penger.

Tuberkulose forårsakes av bakterien Mycobacterium Tuberculosis, og smitter hovedsakelig ved luftsmitte.

- Økende problem
På Aker sykehus har de ikke penger til å legge pasientene på forsvarlig luftisolat, og må i stedet legge dem på vanlige enerom. Dermed utsettes personalet og andre pasienter for økt smittefare.

Situasjonen er ytterligere skjerpet ved at asylmottaket Løren, der man samler asylsøkere med tuberkolose i Oslo, er en av de nærmeste naboene. Dag Berild, seksjonsoverlege på infeksjonsmedisinsk avdeling, uttaler til Aftenposten at dette er et problem som øker over hele landet.

Stafylokokker
MRSA er en forkortelse for meticillinresistente Staphylococcus Aureus, også kjent fra media som dødsbakterien. Stafylokokker forårsaker vanligvis hudinfeksjoner, men kan også gi alvorlig lungebetennelse. Det er problematisk å behandle pasienter med aktiv smitte av MRSA fordi de er resistente mot vanlige antibiotika.

Heller ikke disse pasientene kan sikres forsvarlig på Aker, og må sendes til Ullevål.

Får ikke penger
Nettavisen skrev i april i år om at forskningsdirektør Geir Bukholm ved Akershus Universitetssykehus sendte en advarsel til Folkehelseinstituttet om en mer aggressiv undertype av MRSA. Bukholm gikk ut med en formaning om at MRSA-problemet måtte tas tak i.

På tross av dette kan Aftenposten fortelle at Aker universitetssykehus ikke har fått noe endelig tilsagn om penger til forsvarlig isolat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.