RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statssekretær Vidar Helgesen i UD
Statssekretær Vidar Helgesen i UD Foto: Knut Fjeldstad/SCANPIX

Israel stoppet norsk FN-kandidat

USA foreslo statssekretær Vidar Helgesen til en høytstående FN-jobb. Men Israel sa nei.

Den israelske regjeringen ønsker ikke at Vidar Helgesen skal være kandidat til jobben som leder for FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). De mener statssekretæren er antiisraelsk, skriver Dagbladet.

USA kom med en forespørsel om Vidar Helgesen kunne stille som kandidat til toppjobben gjennom Norges ambassadør til Washington, Knut Vollebæk. Det bekrefter anonyme kilder overfor avisen. Amerikanerne drøftet også kandidatforslagene sine med israelske myndigheter, og kort tid etter kom kontrabeskjeden til Norge. Vidar Helgesen var ikke lenger aktuell som kandidat. Sharon-regjeringen hadde satt ned foten, og viste spesielt til at han flere ganger har markert seg mot israelske brudd på menneskerettighetene.

Folkerettsjuristen Helgesen har gjort seg bemerket i amerikansk UD gjennom sitt arbeid for å mekle frem fred på Sri Lanka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere